Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70

Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70
Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70

Advance Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70

-8%
915 000 Ft 840 000 Ft
Akció időtartama: Kezdete: 2022.06.25  -  A készlet erejéig!

Advanced Acoustic Playstream A7 + Quadral Signum 70 álló hangsugárzó sztereó szett


Ideális szobaméret: 15-45m2
Amiben erős a szett: kiegyenlített karakter, kellemes, mélyre menő alsó tartománnyal, finom, levegős magassal és teres, dinamikus megszólalással, az erősítőben DAC, hálózati zenelejátszó, phono bemenet, számtalan analóg bemenet...nagyszerű all-in one gép és a hangja is nagyon jó,  a hangfal precíz, kellemes karaktere mellett gyors, lendületes előadásra képes, akár közepes nappalikban is, bőséges tartalékokkal
Javasolt kiegészítők
: Lásd a lap alján! 
Hangkarakter: kiegyenlített felbontású nem fárasztó hang, testes, pontos mélytartománnyal és finom, artikulált közepekkel, meglepő mélytartománnyal...az egyik legkedveltebb hangsugárzóval...
Ideális zenei műfaj: nem válogatós - jazz, hangszeres akusztikus zenén is jól érzi magát, de a pop-rock, elektronikus műfaj is jól áll neki...nem jön zavarba az átlagos vagy kicsit magasabb szoba hangerőtöl! 

Javasolt kábelek: HiDiamond HD Reel, Vincent Audio hangfal kábelek, Diamond 2-3 hangfal és Pangea vagy HiDiamond D2 tápkábelezés

Erősítő leírás: 

Az ADVANCE Acoustic PlayStream A7 egy könnyen kezelhető all-in one rendszer. A készülék hozzáférést biztosít az internetes (rádió és streaming) szolgáltatókhoz, vezeték nélkül társítható a kompatibilis forráseszközökhöz. A rendszer A/B osztályú erősítőt dolgoztat, ami 2 x 115W teljesítményt biztosít, míg a digitális/analóg átalakítást AKM AK4490 chip végzi.

Kisebb testvéréhez hasonlóan a PlayStream A7 is egy kellően nagy teljesítményű integrált erősítő és egy nagy felbontású streamer sikeres kombinációja többek között olyan hasznos „kiegészítő elemekkel”, mint a minőségi DAC, a phono MM bemenet és az FM/DAB+ tuner.

A aktuális Advance Paris (teljes méretű) integrált erősítő választék második típusának számító PlayStream A7 kiváló minőségű, válogatott alkatelemekből felépített 2×115 W (8 Ohm) teljesítményű AB-osztályú erősítővel rendelkezik, amely érezhetően izmosabb, mint a kistestvér PlayStream A5-ösé, így még nagyobb terekben és esetlegesen érzéketlenebb hangsugárzókkal való használatra is alkalmassá teszi és vélhetően még dinamikusabb hangzást biztosít. Nagyobb társaihoz hasonlóan a High Bias áramkörnek köszönhetően az első wattok A-osztályhoz hasonló módon szólalnak meg. A különféle digitális jelek feldolgozását és analóggá alakítását Wolfson WM8740 és Asahi Kasei AK4113 chipek végzik hozzájuk illő minőségi áramköri környezetben.

Mivel az A5 és A7 modellek hálózati lejátszó része teljesen azonos, a nagyobb típus is egyaránt használható Ethernet és Wifi kapcsolaton keresztül és a Spotify, Deezer, Qobuz, Tidal, TuneIn, iHeartRadio, vTuner és Napster szolgáltatások mindegyike elérhető vele. Az okostelefonon, táblagépen, számítógépen, külső NAS-on vagy otthoni hálózaton tárolt zenei könyvtárak tartalmai szintén kényelmesen lejátszhatók a készülékkel.

A PlayStream A7 egyéb felszerelései közé tartozik még az FM/DAB+ tuner, amitől valójában már nem is csak erősítő, hanem egy receiver, gazdag csatlakozó felületén pedig line RCA, Phono MM és optikai illetve koax digitális bemenetek, valamint USB port is található. A csatlakozófelületen az egyetlen különbség a kisebb testvérhez képest a HDMI ARC, azaz Audio Return Channel csatlakozó. Ez a funkció szükségtelenné teszi egy további kompozit audio- vagy optikai kábel használatát az erősítő TV készülékhez történő csatlakoztatása során. Amikor az ARC kompatibilis PlayStream A7 egy HDMI kábellel egy szintén ARC kompatibilis TV-hez csatlakozik, akkor a forráseszközökön tárolt filmek és más tartalmak megtekintése és hallgatása egyaránt lehetővé válik a TV készüléken és az erősítőn keresztül, tovább a televízióról is küldhető hang az erősítőre.

Az erősítők szintén megújult külső megjelenéséről már a múltkoriban is értekeztem, s mivel a két készülék ebben tökéletesen megegyezik, most is ugyanazokat tudom elmondani. A klasszikus és a modern stílusjegyeket ötvöző kompakt méretű kék VU mérők már nem kápráztatják a szemeket, mint a régebbi változatok, a fehér fénygyűrűvel kiemelt alumínium kezelőszervek pedig főleg este nagyon kellemes és hangulatos látványt nyújtanak. A hangerőszabályzó benyomva tartva bemenetválasztóként is funkcionál, az előlap alsó részén sorba rendezve megjelenő, praktikus érintőkapcsolóként működő kék fényű bemenet nevekkel azonban már direktben is lehet váltogatni közülük. A kettő VU méter között egy kis kijelző található, ami az általános fény-harmóniába tökéletesen illeszkedő fehér digitekkel mutatja a kiválasztott bemenetet és egyéb információkat.

Hifipiac teszt: 

Amint az a bemutatásból kiderült, a PlayStream A5 és A7 között a legfőbb különbség a HDMI ARC csatlakozó, valamint a közel 50%-nyi teljesítménynövekmény az utóbbi javára. A rendszerükbe a TV készüléket is belekombinálók számára az előbbi is kétségkívül hasznos előny, a második paraméter pedig minden felhasználónál komolyan éreztetni fogja a hatását, hiszen a nagyobb teljesítménynek és a belőle fakadó többi pozitívumnak véletlenül sem csak akkor vesszük hasznát, amikor házibulit rendezünk vagy „hangoskodni”támad kedvünk.
Már a bekapcsolás utáni legelső pillanatokban egyértelműen érezni, hogy a jellegzetes Advance Paris finomságok, és a lágy, csöves-jellegű karakter maradéktalan megőrzése mellett az A7 teltebb, testesebb, komolyabb és megfogottabb megszólalású, mint az ugyancsak még nálam vendégeskedő A5.
A jókora teljesítmény növekmény hatását ráadásként már egészen kis hangerőn is érezni, mert egyáltalán nem mindegy, mi van még tartalékban, másrészt pedig a nagyobb teljesítmény csak az „üvöltetéshez” kell tézis teljesen hibás, legalábbis ésszerű határok között. Az A7 a gyártó kellemes karakterét határozottabb és karakánabb formában tálalja, a mélyek jelenléte és hangsúlyossága kis hangerőn is jóval nagyobb, az igazi combos zenei történésekről nem is beszélve, amikor erőben, energiában, dinamikában és attakban egyaránt kényelmesen felülmúlja kisebb testvérét. A ritmusszekciók pulzálása jóval energikusabb, a bőgők, basszusgitárok vagy szinti basszusok játéka a sok hangszeres részleteknél is precízebben követhető és mindvégig hangsúlyos.
A mélyek szub-wooferes érzetét már az A5 esetében is megemlítettem, és hát az izmosabb testvér ebben a paraméterben is jócskán felülmúlja, még csak feljebb sem kell különösebben tekerni hozzá a hangerőszabályzót. A készülék hangzása a gyártóra mindig is jellemző módon bántó hibák nélküli, egységes és kiegyensúlyozott, és most is minden szempontból az árkategóriáján túlmutató színvonalú. Márkatársaihoz hasonlóan szintén nem instant sziporkázással és egy-egy kivételesen jó jellemzővel nyűgöz le, hanem a legfőbb pozitívuma neki is a hosszútávon is jól hallgatható kellemes és kiegyensúlyozott hangzás. Lágy, kifinomult és kellemes tónusú hangszínek jellemzik, amelyekhez analógos jellegű, telt és erőteljes mélyek párosulnak. Nagyobb erején túlmenően az A7 hangzását simábbnak és eszköztelenebbnek is érzem, ami a magasabb kategóriáját jelzi; emellett például a nagyzenekari művek a teljesítmény többletnek köszönhetően komplexebben, nagyobb volumenűen és hatásosabban szólalnak meg. Pop és rockzenéken szintén egyértelmű a javulás, igény szerint az A7-el zúzni is sokkal jobban lehet, és még a kisebb vagy érzéketlenebb hangsugárzókat is jobban „megkergeti”.
Sztereó mozizáson az eredendően kellemes és barátságos hangvétel mellett a készülék főleg az akciódúsabb daraboknál képes jókora meglepetéseket okozni. Az 1917 című filmben például amikor a németek elhagyott bunkerében az elszaladó patkány felrobbantja az angol látogatók számára otthagyott aknát rendesen összerezzentem a kanapén.
Nemcsak azért mert a robbanás teljesen váratlan volt, hanem a zárt térben (bunker) az A7-nek és a hangsugárzóknak köszönhetően iszonyatosat szólt, szinte még a padló is megremegett alattam. Ugyanilyen félelmetesek voltak a felrobbanó/összedőlő épületek robajai és a különféle lövések hangjai is, szóval a sok szépség mellett az A7 igazi kemény férfias teljesítményekre is képes, ha éppen úgy hozza az élet.

Ajánlás

A kisebb testvérénél közel 50%-al nagyobb teljesítménnyel határozottabbá, energikusabbá és dinamikusabbá tett PlayStream A7 nemcsak hangosabb, hanem egész egyszerűen más ligában játszik, amiért kifejezetten méltányos árat kel csak fizetni. Az A5 minden előnyét és funkcióját magáénak mondható A7 így egy nagy tudású és nehézsúlyú versenyző, amely mellől, ha a keret megvan rá, az A5-öt minden pozitívuma dacára már nem annyira akarja hazavinni az ember.

 • kimenő teljesítmény: 8ohm 115W / 4ohm 200W csatornánként
 • frekvencia menet: 20 - 80 000Hz +/-3dB
 • torzítás: 0,004% 1Khz/1w, 24W
 • jel/zaj arány 98dB
 • beépített DAC típusa: AKM 4118
 • Felbontás kezelés: optikai bemeneten max 24bit, 96Khz PCM, koax bemeneten 24bit 192Khz PCM, 
 • hálózati feszültség 230V 50Hz
 • maximális teljesítmény felvétel: 400W
 • nettó súly: 9,3kg 
 • 2 pár hangfal kimenet, banándugózható
 • Trigger in - out
 • 1db HDMI in - ARC kezeléssel
 • USB A szoftver frissítésre
 • applikáció a hálózatós zenelejátszáshoz
 • FM/DAB tuner
 • Ethernet csatlakozó
 • Wifi antenna
 • Spotify, Deezer, Qobuz, Tidal, TuneIn, iHeartRadio, vTuner, Napster, kompatibilitás és belső hálózat/NAS elérés
 • USB A pendrive - harddrive számára
 • DLNA, Airplay, Bluetooth (opcionális adapterrel)
 • 3db optikai bemenet
 • 1db koaxiális bemenet
 • 1db Wireless bluetooth modul
 • duál subwoofer kimenet
 • 1db main in - végfok bemenet házimozi erősítő integráláshoz
 • 1db Pre-out kimenet
 • 1db Rec out kimenet
 • 5db RCA analóg bemenet
 • 1db Phono MM/MC bemenet 
 • IEC táp csatlakozó bemenet
 • távirányító
 • dimmerelhető előlapi kijelző
 • analóg kivezérlés jelző
 • 2db fejhallgató kimenet - 6,3mm jack/ 3,5mm jack
 • protect kijelző
 • high bias kijelző
 • standby mód - teljes távezzérelhetőség

Hangfal leírása: 

Az új Quadral Signum 70-es hangfalat az Argentum sorozatból tovább fejlesztve, azt átdolgozva és még jobb hangszórókat alkalmazva hozta létre a gyártó. Audiophile minőségű - megfizethető árú, kiváló ár/érték arányú hangsugárzó.

A sorozat első álló hangfala, 3 utas rendszerrel, új fejlesztésű Sigma RiCom magas sugárzóval szerelt, rendkívül kedvező, nagy felbontású de finom karakterű magas tartománnyal rendelkező doboz. Audiophile zenehallgatás belépő áron? Igen, lehetséges. A hangzatos márkák és a tesztgyőztes modellek helyett a valós értékeket előtérbe helyező Quadral márka közép kategóriájának nagyobb modellje mérete ellenére univerzálisan elhelyezhető és kimagasló minőségre képes, akár már 20m2-es lakószobák esetében is.


Erősítőre nem kényes, bár meghálálja a minőségi kiszolgálást. Hangja lágy, zenei, kiegyenlített karakter, melyben tiszta közép tartomány mellett a mélyek teste is jelen van, viszont nem uralkodik a kapott hangon. Az új Sigma RiCom magas sugárzó részletező de nem tolakodó karakterű, így a legtöbb műfajú zenén, akár a rosszabb minőségű felvételeken is hallgatható karakterű.


Méretei ellenére nem hivalkodó, fehér színben egyenesen elegáns megjelenésű a quadral Signum 70-es modell, mely rendkívül jó ár/érték aránnyal a vásárlók egyik kedvelt álló hangfala! Ideális szoba méret: 20-45m2 

 • 3-utas rendszer
 • Reflex hangolás
 • 120/180W terhelhetőség
 • 32Hz-32 000Hz frekvenciamenet
 • 800/3100Hz keresztezési frekvencia
 • 89dB érzékenység 1W/1m
 • 4 ohm impedancia
 • RiCom magas sugárzó
 • 155mm-es Titanium PP közép hangszóró
 • 2x155mm-es Titanium PP mélysugárzó
 • 17,32kg/db súly
 • fekete és fehér színben
 • 90 x 17 x 29,4cm (magasság - szélesség - mélység)

  VISSZA AZ ÁLLÓ HANGFALAK KATEGÓRIÁHOZ >
Garancia Idő
3 év hivatalos magyarországi garancia
Márka
Advance Acoustic
Raktárkészlet
Általában Raktáron - Érdeklődjön!
Választható Szín: