OCTAVE JUBILEE SE Referencia elektroncsöves monó végerősítő

OCTAVE JUBILEE SE
OCTAVE JUBILEE SE
OCTAVE JUBILEE SE
OCTAVE JUBILEE SE
OCTAVE JUBILEE SE
OCTAVE JUBILEE SE
OCTAVE JUBILEE SE
OCTAVE JUBILEE SE

OCTAVE JUBILEE SE Referencia elektroncsöves monó végerősítő

15 000 000 Ft

Octave Audio Jubilee Mono SE végerősítő
A referencia teljesítményerősítők létrehozásához fel kell ismerni a technológia határait és túllépni rajtuk. Ellenkező esetben minden új modellre történő csere önkényes marad. Az Octave régóta szembesül ezzel a kihívással. Az első MRE 120 mono végerősítőket teljesen felülvizsgálták és a klasszikus push-pull elvet jelentősen továbbfejlesztették. Időben először a Jubilee Mono SE végerősítőnek sikerült legyőzni ennek a technológiának ismert korlátait.
Viszont, a megközelítés további lehetőségeket ígért. A megszerzett tapasztalatok és a tökéletesség elérésének akarata révén a pentóda áramkört folyamatosan tovább optimalizálták. A folyamat évekig tartott, míg 2003-ban a monumentális mono erősítők újra meghatározták a tartomány határait. Ez lett a Jubilee Mono. Tökéletes kiegészítője a jubileumi előerősítőnek, kettősük mind a mai napig álomcsapat.
Az évek során a fejlett technológiáknak, az új alkatrészeknek és a több ezer épített modellel szerzett tapasztalatoknak köszönhetően többször új perspektívák nyíltak. Az eredmények minden konfigurációban kiemelkedőek voltak, és megmutatták az áramkörök magas osztályát. Izgalmas új hangszóró modellek jelentek meg a piacon, és a Jubilee Mono SE végerősítők minden elképzelhető kombinációban lenyűgözően demonstrálták univerzális képességüket. A világ legelismertebb hangszóró-modelljeivel történt mghallgatási tapasztalatok során további kérések és impulzusok keletkeztek, a megszerzett tapasztalatok lehetővé tették, hogy még jobban átdolgozzák az Octave monoblokkokat. A hangsúly mindig az erőfeszítés nélküli teljesítményre, a még fürgébb impulzusátvitelre és a hihetőbb térbeli ábrázolásra irányult. A kulcs ismét a dinamizmus és a sávszélesség volt. Az SE modelleknek korlátlan szuverenitással kell átadniuk a teljesítményt.
Mindezekkel kapcsolatban a technikai követelmények hatalmasak. A koncepció megvalósításához rendkívül összetett kimenő-transzformátorokat kell alkalmazni. Egyetlen transzformátor tekercselése egy munkanapot vesz igénybe. Az áramellátás sokszorosan meghaladja a klasszikus igényeket és mértéket. A professzionális védőrelé és természetesen, az Octave összes biztonsági funkciója tökéletes védelmet garantál. Az energiagazdálkodás garantálja az összes üzemi feszültség zökkenőmentes indítását, ami egyrészt meghosszabbítja az összes alkatrész élettartamát, másrészt megakadályozza a hálózati áram tüskéit.
Egyedül álló Ecomode. Az OCTAVE előremutató jellemzője az egyedülálló ECOMODE, az energiatakarékos elektronikus áramkör, amelyet a hő és a felesleges energiafogyasztás csökkentésére fejlesztettek ki. Ez az elektronikus rendszer szabályozza az áramellátást és csökkenti az energiafogyasztást, ha az erősítő 10 percnél hosszabb ideig nem kap jelet. A Jubilee Mono SE végerősítő ebben az „alvó” üzemmódban csak 20 W energiát vesz fel a hálózatból. Ekkor gyakorlatilag a készülék nem termel hőt, mert a nagyfeszültség ki van kapcsolva és csak a bemeneti fokozatok vannak feszültség alatt. Amikor a jeláramlás megindul, az Ecomode áramkör, körülbelül 30 másodperces bemelegedési/indítási késleltetéssel, ismét bekapcsolja az erősítőt. Az Ecomode a csövek élettartamának növelését is szolgálja.
Az előfeszítés beállítása csodálatosan egyszerű és praktikus, bár technikailag korántsem triviális, az összesen nyolc csővel. A beállítás nyolc-tíz fordulatú potenciométerrel történik (minden csőhöz egy-egy), olyan pontos, mint amennyire egy mérés - az előfeszítést egy digitális kijelző teszi teljessé. Minden egyes csövet elegáns forgókapcsolóval lehet kiválasztani, és a hátul lévő potenciométerekkel a megfelelő értékre állítani. Ez a megoldás megkönnyíti a hibás cső, valamint a teljes csőkészlet cseréjét, például más típusok kipróbálására, előny, mivel a csövek (KT88, 6550, KT120) tipikus hangjellemzőkkel rendelkeznek.
Az egyedi megjelenés, a készüléház elegáns vonalvezetése és a kiváló minőségű anyagok felhasználása nemcsak az esztétikát növelik. A masszív anyagoknak küldetése van, kimutathatóan csillapítják a készülékház felvett rezgéseit, így hatékonyan megakadályozzák a mechanikai rezonanciákat, a középen található csodálatos kő rezonancia semlegesítő hatása szuper. A tesztek során bevált speciális lábak tökéletes biztonságot és stabilitás nyújtanak. Legyen szó masszív hangsugárzó-terminálokról vagy aranyozott csatlakozókról, a Jubilee Mono SE erősítőt kompromisszumok nélkül tervezték, semmit sem bíztak a véletlenre.
Sokféle konfigurációban megtapasztalható az eredmény. A Jubilee Mono SE végerősítők az energiát olyan művelt módon juttatják el a hangsugárzókhoz, hogy ez az irányítás és szuverenitás természetességet közvetít. Az előadásmód együtt jár a hallható sebességgel. Az erősítő dinamikai leképezése lélegzetelállító, ugyanakkor a két „erőmű” ugyanolyan intenzíven foglalkozik a kifejező és fontos középtartománnyal. A Jubilee Mono SE végerősítő természetessége lenyűgöző mércét állít fel. A Jubilee Mono SE zenei felfedezőútja minden eddiginél izgalmasabb és pihentetőbb, teljesen megbízható, lenyűgözően innovatív, klasszikusan modern és kiemelkedő hangzású.
Műszaki adatok: 

 • Teljesítmény: 400 / 450 Watt (4 Ohm)
 • Frekvenciamenet: 10 Hz – 80 000 Hz (± 0,5 dB)
 • Torzítás: <0,1% (10 Watt / 4 Ohm)
 • Jel-zaj arány: > 103 dB
 • Minimális terhelési impedancia: 2 Ohm
 • Nyereség / bemenet érzékenysége: + 28 dB / 1,5 V.
 • Bemenetek: 1 x RCA, 1 x XLR
 • Jellemzők: ECO mód, előfeszítés beállítása
 • Energiafogyasztás: 420 W alapjáraton, 800 W teljes teljesítményen
 • Súly: 66 kg
 • Méretek: 707 mm x 280 mm x 484 mm
 • Jellemzők:
 • BIAS mérőelektronika a végcsövekhez, beépített mérőeszköz a
 • végcsövek ellenőrzéséhez
 • elektronikus teljesítmény előválasztás
 • elektronikus megfigyelő és biztonsági rendszer, üzemi feszültség
 • elektronikus stabilizálása
 • bemeneti áramkorlátozás
 • tápegység 2 db hálózati transzformátorral, teljes teljesítménye kb. 1 kW tápegység a jelenleg rendelkezésre álló legnagyobb nagyáramú/nagyfeszültségű akkumulátorokkal
Raktárkészlet
Érdeklődjön!