Vincent Audio SV-500 + CD-S1.2 Audiophile sztereó szett

Vincent Audio SV-500 - CD-S1
Vincent Audio SV-500 - CD-S1
Vincent Audio SV-500 - CD-S1
Vincent Audio SV-500 - CD-S1

Vincent Audio SV-500 + CD-S1.2 Audiophile sztereó szett

-24%
876 000 Ft 665 000 Ft
Akció időtartama: Kezdete: 2021.09.17  -  A készlet erejéig!

Vincent Audio SV-500 - 10 000 óra élettartamú elektroncsövek! Az árkategória egyik legjobb hangú és minőségű sztereó erősítője!

Az erősítő kézbe vétele során 10 kilogramm súllyal szembesültünk, ami a ma gyártott készülékek világában tekintélyes mennyiségű és minőségű anyaghasználatot sejtet. Elhelyezve az asztalon, az SV-500 arculata klasszikusan hifis jellegű, minden szögből letisztult és szimmetrikus megjelenést mutat, vastag tömör alumínium előlappal, az átlagnál vastagabb fedőlappal és jól kimunkált, stabilitást adó lábakkal.

Frontoldalán csak annyi kezelőszervvel, ami egy sztereó erősítőn feltétlenül szükséges. Baloldalon a készülék bekapcsoló gombja, és egy masszív, határozottan kapcsolható forrásválasztó gomb található. Körülötte a lehetséges bemenetek megnevezésével egy-egy apró visszajelző LED látható. Jobbra haladva egy 6,3 mm-es fejhallgató csatlakozó, mély-magas hangszín szabályozó, közéjük beékelődve, ezt a funkciót kikapcsoló gomb (Pure Direct), valamint a hangerőszabályzó és a némító gomb található.

Az erősítőt megfordítva, jó minőségű csatlakozók tárulnak elénk. Bemenetekből négy darab aranyozott analóg RCA és két digitális (egy optikai és egy koax) csatlakozó áll rendelkezésünkre. Ezen kívül egy változó PRE-OUT és egy fix jelszintű REC kimenet is található a hátlapon. Előbbi akár komolyabb végerősítőt, vagy egy aktív mélysugárzót is képes meghajtani, így lehetőség nyílik a már meglevő rendszer fejlesztésére. További csatlakozók tekintetében egy pár masszív, banándugózható hangfal kimenet és egy IEC táp aljzat, valamint trigger Jack látható, mely más készülékek ki/bekapcsolására használható. Külön említést érdemel az erősítőhöz mellékelt, tekintélyes súlyú távirányító, mely egészében alumíniumból készült. Kecses, ugyanakkor igényes kivitel, amelyen a napi használathoz szükséges gombok, határozottan reagálnak a lenyomásra. Ebben a kategóriában ez kuriózum. Érdekesség a leírás mellé csomagolt optikai kábel is.

A készülék fedőlapját levéve, katonás rend fogad. Baloldalon szeparáltan helyezkedik el egy erősen túlméretezett toroid transzformátor, mely nem csak a végerősítő rész tápellátásáért, hanem az elektroncsövek és a kis jelszintű áramkörök meghajtásáért is felel. Mivel itt a csövek számára szükséges nagyfeszültség is jelen van, így a cég a felhasznált transzformátorokat 5 kV átütési feszültségig szigeteli és teszteli!

A jobboldalon egy szeparált alumínium rekeszben, a Toshiba végtranzisztorokkal és az előerősítő rész elektroncsöveivel szerelt fő áramkori lap található. Az "AB" osztályú végerősítő rész 8 ohmon 2x50 W, 4 ohmos terhelő impedancia mellett 2x80 W folyamatos kimenő teljesítményre képes. A meghajtást két darab 6N1 kettős trióda, míg a fázisfordítást egy 12AX7 trióda végzi. 

A bemenetválasztó, a hangszín és hangerő szabályozó áramköri rész, az előlap mögött, szintén elkülönítve került kialakításra. Ennek előnye, az egyes áramköri elemek egymásra hatásának csökkentése, az áthallás minimalizálása. A fontosabb jelútban és a tápegységben levő, a szűrést végző puffer kondenzátorok, az audiofil készülékekben gyakran használt japán Rubycon és a német Wima cég jó minőségű darabjaiból kerültek ki. A sztereó erősítőkön manapság egyre divatosabb digitális bemenetek digitális/analóg átalakításához itt, a gyártó által nem megnevezett DAC chip-et használnak ami meglepően jól teljesít. 

Régi iskola szerint épített, megfelelő tápegységgel és tartalékokkal rendelkező erősítő, mely hibrid felépítésénél fogva finom lágy zenei, hosszasan hallgatható de finom felbontású és testes hangkarakterrel a 350 000.-Ft alatti árkategória abszolút győztese. A letisztult külső megjelenés és a minőségi anyagokból készített belső felépíté valamint az igényes alumínium szálhúzott távirányító is egyedivé és vonzóvá teszi az erősítőt de az igazi ereje a hangminőségében rejlik. 

Tesztek magyarul: 

https://www.hifipiac.hu/hifi/erositok/717-vincent-sv-500-bevalt-recept.html

https://www.av-online.hu/hifi/vincent-audio-sv-500-hibrid-integralt-sztereo-erosito-teszt_1514

Egy videó az SV227MK modell tesztjéről, mely alapvetően az SV500-as nagytestvére...de karakterében rendkívül hasonló hangzásvilágú modell, mint az SV500-as erősítő. 

 

Műszaki adatok: 

 • Alumínium előlap és ház
 • Állapotjelző ledek az előlapon
 • Rövid jelutak a ki és bemenetek között
 • Motoros hangerő szabályzás távirányítóról
 • Tranzisztoros végerősítő rész - elektroncsöves előfokozoat
 • Toroid transzformátor 5kV átütési szigeteléssel
 • Frekvencia átvitel (Hz) 20 - 20000
 • Kimenő teljesítmény névleges (Watt) 2 x 80 / 4 ohm
 • Bemenetek: 4x stereo analóg bemenet, 1 optikai és 1 koax bemenet
 • Kimenetek: 1x stereo pre-out szabályozz kimenet (akár mélysugárzónak), 1 stereo REC kimenet, 1 pár hangfal csatlakozó banándugózható kivitelben, 6,3mm-es fejhallgató kimenet
 • IEC táp csatlakozó
 • Ajánlott hangsugárzó impedancia (Ohm) 4 - 8
 • Teljes harmonikus torzítás (%) 0,1
 • Jel/Zaj viszony (dB) >90
 • DAC konverter optikai és koax bemenettel
 • Elektroncsövek típusa (1x12AX7, 2x12AU7)
 • Teljesítményfelvétel (üzemi / készenléti - Watt) >250 / -
 • Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm) 430 x 118 x 375
 • Tömeg (csomagolás nélkül - kg/db) 10
 • Tartozékok: távirányító, elem, tápkábel

 

Vincent Audio CD-S 1.2 Audiophile elektroncsöves CD-HDCD lejátszó - A digitális audióban az önálló CD játszók ma már kétségkívül kihaló „állatfajnak” számítanak, így azok a gyártók, akik még érdekeltek ebben a készülékfajtában, különböző szolgáltatásokkal illetve külső digitális forrásokról is használható DAC-kal próbálják meg őket vonzóbbá és eladhatóbbá tenni, pont úgy, mint a Vincent a sokoldalú CD-S1.2 típust.
A hálózatos lejátszók előretörésével a különálló DAC-ok váltak az egyik legfontosabb készülékfajtává, amelyek anno a CD futómű+DAC korszakban inkább még afféle csodabogaraknak számítottak, mert egyrészt nagyon drágák voltak, másrészt sokan nem értették, miért „veszik ki” őket a CD játszókból, amikor együtt is nagyon jól működnek. Most viszont elérhető árutól a csillagos égig árazva számtalan rendű és rangú típus áll belőlük rendelkezésre, amelyekkel nem csak a hálózatos lejátszókról, hanem laptopokról, PC-kről, vagy akár a régi CD játszókról is lehet zenélni. Éppen ezért egy jó DAC a mai audio láncokban különösen fontos elemnek számít, így például egy CD játszó használati értékét is jelentősen megnöveli, ha rendelkezik vele.

A Vincent Audio legelső CD játszója 2000-ben jelent meg CD-S1 néven, majd néhány év múlva 24 bit/192 kHz rendszerű DA konvertert kapva CD-S1.1 lett belőle, most pedig a digitális bemenetekkel kiegészített legújabb változatát CD-S1.2-nek hívják, vagyis ez a típus a gyártó legelső modelljének egyenes ági leszármazottja, amelyen az elmúlt másfél évtized teljes CD játszó innovációja nyomon követhető.
A CD-S1.2 egy hibrid felépítésű, a méltánytalanul réteg formátum státuszban rekedt HDCD korongok lejátszására is alkalmas készülék, amely többféle digitális bemenete révén különálló DAC szerepkörben is alkalmazható. A vérbeli Vincentnek kinéző, kissé retró fílinget árasztó vaskos alumínium előlapos készülékben a Sanyo mechanika által kiolvasott digitális információkat 24 bit/192 kHz rendszerű Burr-Brown PCM1796 DAC veszi kezelésbe. Az áramkörök felépítése teljesen szimmetrikus, az igényes alkatelemekből álló analóg kimeneti fokozatban pedig csatornánként egy-egy 6N16 jelű elektroncső található, amitől a lejátszó még nagyobb unikummá válik. 

A készülék hátulján a szimmetrikus XLR és aszimmetrikus RCA (×2) kijáratok valamint a koax digitális kimenet mellett koax, optikai és USB digitális bemeneteket találunk, melyek között az előlapon lévő „Select” kapcsolóval lehet kiválasztani az éppen használni kívántat. Újabb figyelmességként az előlapon még 6,3 mm-es fejhallgató aljzat is felfedezhető, amelyhez még szintszabályzót is mellékeltek, így valóban teljes értékűnek számít. A tartozék szett ugyancsak bőséges; a karcsú fekete távirányító mellett aranyozott dugókkal szerelt RCA kábel valamint egy USB kábel kerül elő a dobozból, természetesen a komputer hálózati kábel társaságában, amelyet ezen a szinten később azért mindenképpen megérné valami komolyabbra cserélni, (vélhetően a többivel együtt).

Hangulatát tekintve a CD játszó, valószínűleg nem véletlenül, már az első megszólalásától kezdve a gyártó hibrid erősítőire emlékeztet, ugyanazzal a telt, kerek, barátságos és kellemes hangvétellel, amit a korábbiakban náluk is megtapasztaltam már. Lágy és kifinomult felső végeihez kimondottan analógos hangvételű dús basszus párosul, és úgy általában véve a komplett megszólalását is plasztikusság jellemzi, aminek köszönhetően a különféle hangszereket a fizikai valóságosság érzetét nyújtva szólaltatja meg.

A CD-S1.2 lényegében tökéleten beleilleszkedik az ismert Vincent hibrid illetve csöves erősítők kellemes, analógos jellegű, egészséges és testes mélyekkel rendelkező világába, és mindennek köszönhetően nem csak harmonikus egységet alkothat velük, hanem még a digitális hangzástól idegenkedők szívét is meg tudja lágyítani. Beépített DA konverterének köszönhetően akár hálózatos lejátszó vagy PC/Mac alapú rendszerek mellé is ideális partner lehet, járulékos haszonként pedig még a CD lemezeket is meg lehet hallgatni vele, hiszen annál is felbukkanhat belőlük, aki nem gyűjti őket. Karaktere révén a készülék egy zenei műfajtól függetlenül hosszabb távon is jól hallgatható fajta, amely úgy vegyíti a kellemességet és az „izgalmakat”, hogy a végeredmény teljesen kiegyensúlyozott legyen.

Műszaki adatok: 

 • Stabil és rendkívül csöndes CD olvasó mechanika és készülék ház
 • Szabályozható fejhallgató kimenet
 • HDCD lejátszás
 • DAC bemenet és digitális kimenetek
 • Teljesen szimmetrikus belső áramköri felépítés
 • Analóg tabilizált tápegység, toroid transzformátor
 • Szeparált áramköri elemek árnyékolással
 • D/A konverter Burr-Brown 1796
 • D/A felbontása USB bemenetről: 24bit/192Khz
 • T.H.D: <0,005%
 • Jel-Zaj viszony: >94dB
 • Dinamika tartomány: >100dB
 • Maximális teljesítmény felvétel: 35watt
 • Bemenetek: 1 optikai, 1 koax, 1 USB-B
 • Kimenetek: 2 stereo RCA, 1 strereo XLR, 1 koax, 1 fejhallgató kimenet 6,3mm Jack
 • Csővek típusa: 2db 6N16
 • Választható szín: Fekete / Ezüst
 • Súly: 8,5kg nettó
 • Méretek: (W x H x D):  430 x 106 x 342 mm
Raktárkészlet
Általában Raktáron - Érdeklődjön!
Választható Szín: