Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6

Utolsó darabok!
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6
Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6

Vincent Audio SV500 + Quadral Chromium Style 6

Utolsó darabok!
-28%
970 000 Ft 699 990 Ft
Akció időtartama: Kezdete: 2022.05.09  -  A készlet erejéig!

Vincent Audio SV500 sztereó erősítő + Quadral Chromium Style 6 álló hangsugárzó sztereó szett
Ideális szobaméret: 15-35m2
Amiben erős a szett: finom, de nagy felbontású, hosszasan hallgatható, érzelmes, analóg hangkarakter, rendkívül teres megszólalás, levegős felső tarománnyal és meglepő mély szekcióval, a dobozmérethez képest, az erősítőben jó saját DAC-al, a hangfal precíz, kellemes karaktere mellett gyors, lendületes előadásra képes, akár közepes nappalikban is
Javasolt kiegészítők
: Lásd a lap alján! 
Hangkarakter: feltáró, nagy felbontású de nem fárasztó hang, testes, pontos mélytartománnyal és finom, artikulált közepekkel, meglepő mélytartománnyal...mindez kis méret és könnyű elhelyezhetőség mellett. 
Ideális zenei műfaj: nem válogatós - jazz, hangszeres akusztikus zenén brillírozik, de a pop-rock műfaj is jól áll neki...házibulira nem ideális de nem jön zavarba az átlagos szoba hangerőtöl! 

Javasolt kábelek: HiDiamond HD Reel hangfal és Pangea tápkábelezés

Erősítő leírás: 

Vincent Audio SV-500 - 10 000 óra élettartamú elektroncsövek! Az árkategória egyik legjobb hangú és minőségű sztereó erősítője!

Az erősítő kézbe vétele során 10 kilogramm súllyal szembesültünk, ami a ma gyártott készülékek világában tekintélyes mennyiségű és minőségű anyaghasználatot sejtet. Elhelyezve az asztalon, az SV-500 arculata klasszikusan hifis jellegű, minden szögből letisztult és szimmetrikus megjelenést mutat, vastag tömör alumínium előlappal, az átlagnál vastagabb fedőlappal és jól kimunkált, stabilitást adó lábakkal.

Frontoldalán csak annyi kezelőszervvel, ami egy sztereó erősítőn feltétlenül szükséges. Baloldalon a készülék bekapcsoló gombja, és egy masszív, határozottan kapcsolható forrásválasztó gomb található. Körülötte a lehetséges bemenetek megnevezésével egy-egy apró visszajelző LED látható. Jobbra haladva egy 6,3 mm-es fejhallgató csatlakozó, mély-magas hangszín szabályozó, közéjük beékelődve, ezt a funkciót kikapcsoló gomb (Pure Direct), valamint a hangerőszabályzó és a némító gomb található.

Az erősítőt megfordítva, jó minőségű csatlakozók tárulnak elénk. Bemenetekből négy darab aranyozott analóg RCA és két digitális (egy optikai és egy koax) csatlakozó áll rendelkezésünkre. Ezen kívül egy változó PRE-OUT és egy fix jelszintű REC kimenet is található a hátlapon. Előbbi akár komolyabb végerősítőt, vagy egy aktív mélysugárzót is képes meghajtani, így lehetőség nyílik a már meglevő rendszer fejlesztésére. További csatlakozók tekintetében egy pár masszív, banándugózható hangfal kimenet és egy IEC táp aljzat, valamint trigger Jack látható, mely más készülékek ki/bekapcsolására használható. Külön említést érdemel az erősítőhöz mellékelt, tekintélyes súlyú távirányító, mely egészében alumíniumból készült. Kecses, ugyanakkor igényes kivitel, amelyen a napi használathoz szükséges gombok, határozottan reagálnak a lenyomásra. Ebben a kategóriában ez kuriózum. Érdekesség a leírás mellé csomagolt optikai kábel is.

A készülék fedőlapját levéve, katonás rend fogad. Baloldalon szeparáltan helyezkedik el egy erősen túlméretezett toroid transzformátor, mely nem csak a végerősítő rész tápellátásáért, hanem az elektroncsövek és a kis jelszintű áramkörök meghajtásáért is felel. Mivel itt a csövek számára szükséges nagyfeszültség is jelen van, így a cég a felhasznált transzformátorokat 5 kV átütési feszültségig szigeteli és teszteli!

A jobboldalon egy szeparált alumínium rekeszben, a Toshiba végtranzisztorokkal és az előerősítő rész elektroncsöveivel szerelt fő áramkori lap található. Az "AB" osztályú végerősítő rész 8 ohmon 2x50 W, 4 ohmos terhelő impedancia mellett 2x80 W folyamatos kimenő teljesítményre képes. A meghajtást két darab 6N1 kettős trióda, míg a fázisfordítást egy 12AX7 trióda végzi. 

A bemenetválasztó, a hangszín és hangerő szabályozó áramköri rész, az előlap mögött, szintén elkülönítve került kialakításra. Ennek előnye, az egyes áramköri elemek egymásra hatásának csökkentése, az áthallás minimalizálása. A fontosabb jelútban és a tápegységben levő, a szűrést végző puffer kondenzátorok, az audiofil készülékekben gyakran használt japán Rubycon és a német Wima cég jó minőségű darabjaiból kerültek ki. A sztereó erősítőkön manapság egyre divatosabb digitális bemenetek digitális/analóg átalakításához itt, a gyártó által nem megnevezett DAC chip-et használnak ami meglepően jól teljesít. 

Régi iskola szerint épített, megfelelő tápegységgel és tartalékokkal rendelkező erősítő, mely hibrid felépítésénél fogva finom lágy zenei, hosszasan hallgatható de finom felbontású és testes hangkarakterrel a 350 000.-Ft alatti árkategória abszolút győztese. A letisztult külső megjelenés és a minőségi anyagokból készített belső felépíté valamint az igényes alumínium szálhúzott távirányító is egyedivé és vonzóvá teszi az erősítőt de az igazi ereje a hangminőségében rejlik. 

Tesztek magyarul: 

https://www.hifipiac.hu/hifi/erositok/717-vincent-sv-500-bevalt-recept.html

https://www.av-online.hu/hifi/vincent-audio-sv-500-hibrid-integralt-sztereo-erosito-teszt_1514

Egy videó az SV227MK modell tesztjéről, mely alapvetően az SV500-as nagytestvére...de karakterében rendkívül hasonló hangzásvilágú modell, mint az SV500-as erősítő. 

Műszaki adatok: 

 • Alumínium előlap és ház
 • Állapotjelző ledek az előlapon
 • Rövid jelutak a ki és bemenetek között
 • Motoros hangerő szabályzás távirányítóról
 • Tranzisztoros végerősítő rész - elektroncsöves előfokozoat
 • Toroid transzformátor 5kV átütési szigeteléssel
 • Frekvencia átvitel (Hz) 20 - 20000
 • Kimenő teljesítmény névleges (Watt) 2 x 80 / 4 ohm
 • Bemenetek: 4x stereo analóg bemenet, 1 optikai és 1 koax bemenet
 • Kimenetek: 1x stereo pre-out szabályozz kimenet (akár mélysugárzónak), 1 stereo REC kimenet, 1 pár hangfal csatlakozó banándugózható kivitelben, 6,3mm-es fejhallgató kimenet
 • IEC táp csatlakozó
 • Ajánlott hangsugárzó impedancia (Ohm) 4 - 8
 • Teljes harmonikus torzítás (%) 0,1
 • Jel/Zaj viszony (dB) >90
 • DAC konverter optikai és koax bemenettel
 • Elektroncsövek típusa (1x12AX7, 2x12AU7)
 • Teljesítményfelvétel (üzemi / készenléti - Watt) >250 / -
 • Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm) 430 x 118 x 375
 • Tömeg (csomagolás nélkül - kg/db) 10
 • Tartozékok: távirányító, elem, tápkábel

Hangfal leírása: 

"Kicsi a bors, de piszok jól szól!" - Quadral Chromium Style 6

AV-Online teszt: http://www.av-online.hu/hangfal/quadral-chromium-style-6-allo-hangfal-teszt_1542
Gedeonaudio teszt: https://gedeonaudio.hu/quadral-chromium-style-6-hangfal-teszt/
HiFipiac teszthttps://www.hifipiac.hu/hu/hirek/587-egy-korszak-vege--v15-587

quadral CHROMIUM STYLE 6 kizárólag fekete és fehér kivitelben készül, ráadásul olyan kivitelezésben, ami bizony példaértékű. Nem spóroltak a fényes zongoralakkal, ami elrejti az illesztéseket, így egy nagyon kifinomult és stílusos külsőt kapunk. Az előlapi, mágnesesen rögzíthető védőszövet is idomul a modell színéhez, ami szintén jó fogás, ahogyan az is, hogy nem takarja a cégjelzést a tetején található kivágásban. Quadralos megoldás ez, találkoztunk már korábban is vele, de továbbra sem bánjuk, hogy ragaszkodnak a szokásaikhoz.

A hangszórók szintén jellegzetesek, de azért haladjunk szépen sorban. A mély-közép tartomány területén dupláztak, hiszen kettő darab 155 mm-es titán bevonatú polipropilén anyagú hangszóró került beépítésre, őket követi  a széles frekvencia-tartománnyal bíró ribbon, amit előszeretettel alkalmaztak már korábban is, és használnak a mai napig. Mindegyik hangszóró öntvénykosaras és alumínium keretek díszítik, a csavarokat pedig nem rejtették el, sőt a ribbon ebből kapásból két párat kapott. Igen, a magassugárzónak legalább annyira szüksége van a stabil rögzítésre, mint a másik két tartományt szolgálónak.

A darabonként 13 kg-os dobozokhoz talp is jár, amit négy darab keskeny gumitalp köt össze, így a rezonanciáknak jelentősen csökken az esélye. Ebben van segítségül a hátrafelé szűkülő, MDF-alapanyagú, ívelt doboztest is, valamint a belső merevítések, és a tömítőanyag, amivel ebben a kategóriában már nem is illik spórolni.

CHROMIUM STYLE 6 2-utas basszreflex konstrukció, a nyílás hátul, lent helyezkedik el. A perem szépen lekerekített. A csatlakozást szimpla aljzatok teszik lehetővé, amelyek aranyozottak, és teflon szigetelést is kaptak, de ez sem lehet kérdéses ebben az árfekvésben.

Régebben a quadral "nagyot szóló" termékei mind, szinte kivétel nélkül hatalmas hangdobozok voltak, ez viszont meglepően keskeny, szinte csinosnak is nevezhető. Ártatlannak tűnő külseje viszont ne tévesszen meg senkit, maximum a párunkat, mert legalább annyira hátra tudja simítani a hajunkat és kivasalni a ráncainkat, mint a négyes metró menetszele.

Csinos, feleségbarát külső, profi kivitelezés, és nagyvolumenű, pontos, határozott és tiszta hang jellemzi. Nem olcsó darabról van szó, ezért nem is hirtelen felindulásból szokás ennyi pénzt kiadni. A döntéshez érdemes a bemutatóteremben megismerkedni egy bejáratott példánnyal, mert a magashangok otthon az első pár hétben még nem fogják teljes valójukat megmutatni. Az előadásába nem lehet belekötni, ahogyan a külsejébe sem

A Quadral Chromium Style 6-os hangfal rendkívül finom részletek, zeneiség, nagy dinamika, energia és pontos gyors megszólalás. Megfelelő erősítővel elbűvölő teljesítményre képes.


Ívelt doboz oldala fényezett fekete vagy fehér színben elérhető.
Ideális szoba mérete 15-25m2.
Ebben az ár/kategóriában meghallgatása "KÖTELEZŐ" !
A felhasznált anyagok minősége , mind a kabinet, mind a hangváltó és hangszórók tekintetében példás és kategóriáján felüli. Összeszerelési minősége kiváló, ahogy az a többi Quadral hangfaltól is megszokott.
Javasolt szoba méret 15-25m2, Elhelyezés szempontjából érdemes a falaktól legalább 25-35cm-re elhúzni a jobb sztereó tér és karakter kialakulásának kedvéért, illetve javasolt a hallgatóval közel egyenlő szárú háromszöget bezáró elhelyezés és a hangfalak enyhe hallgató felé fordítása. 

Kategóriájában nagyon erős minőségi szintű álló hangfal...az ügyfeleink egyik legkedveltebb doboza. A minőségi erősítőket és forrásokat meghálálja, de nem különösebben válogatós. Belépő színtű erősítőkkel is elboldogul, de tudását akkor mutatja meg, ha színvonalának megfelelő erősítőt és forrást, valamint kábeleket kap...ilyenkor szárnyal és kategóriájánál egy szinttel jobb hangra is képes.  
Javasolt erősítők: Vincent Audio, Audia Flight, vagy más minőségi sztereó készülékek. Házimozi vonalon a Denon, Marantz, Anthem modellekkel kiváló párosítás.

Műszaki adatok: 

 • 2-utas kivitel
 • frekvencia menet: 35 - 55000hz
 • terhelhetőség: 110 / 170W
 • impedancia: 4 ohm
 • érzékenység: 88dB
 • keresztváltó frekvencia: 3400 Hz
 • jó minőségű keresztváltó és belső kábelezés (Real Cable)
 • aranyozott fém hangfal csatlakozó - 1 pár
 • MDF kabinet - fényezett burkolattal
 • merevített íves doboz kabinet
 • levehető mágneses előlap
 • elcsatolást tartalmazó alsó talp
 • quadral fejlesztésű ribbon szalag magas sugárzó
 • 2 x 155mm titán-PP mély-közép sugárzó
 • méretek: 168 x 900 x 283 szélesség x magasság x mélység
 • tömeg (csomagolás nélkül) 13,2 kg/db
 • színválaszték magas fényű fekete, magas fényű fehér


VISSZA AZ ÁLLÓ HANGFALAK KATEGÓRIÁHOZ >

Garancia Idő
3 év hivatalos magyarországi garancia
Márka
Vincent Audio
Raktárkészlet
Általában Raktáron - Érdeklődjön!
Választható Szín: