Átlagos értékelés:
5 (7 vélemény)
(7)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Kovács Gábor
2020.12.13
 - 13:58
Egy Argentum 570 hangsugárzó párat az Argentum 520 és 510 tárasáságában vásároltam egy 5.0-s rendszerhez. Marantz SR5014 erősítőt sikerült hozzájuk beszereznem. Családi filmnézésre és lossless zenehallgatáshoz vásároltam. Fontos volt, hogy mindkét tevékenységhez megfelelő hangminőséget biztosítson.
Sok tesztet elolvastam a vásárlás előtt, s végül ez a hangsugárzó tűnt a legjobb választásnak a pénzügyi korlátomat is figyelembe véve. A boltban megerősítették a választásom.

Jamo Studio 180 alap Sony sztereő erősítóvel volt az előző zenehallgatós rendszerem. Mozizáshoz Genius SW-HF 5.1 5000 használtam korábban. Mindkét rendszer jól szólt, nem volt vele gondom...
Egészen addig a pontig, míg meghallgattam a Qaudral Argentum 5.0-s rendszert! Volt egy elképzelésem, hogyan fog szólni egy ilyen hangsugárzó pár, de a valóság felülmúlta az elképzeléseim.

Hallgatott zenék: jazz, metál, rock, techno, rap, drum&bass, klasszikus.

A közép és magas tartomány kristálytiszta, dinamikus, feszes. Akkor és úgy szól, ahogy kell.
A mélyek: megfigyeltem, hogy néhány mp3 fájl esetében az a búgó basszus eltűnik a zenéből. Viszont amikor ugyanazt a számot meghallgattam a Tidalről streamelve, hirtelen ott voltak azok a mélyek, amelyeket az mp3-ból hiányoltam.
Végül arra jutottam, hogy zenehallgatáshoz nekem ehhez a rendszerhez az esetek 90%-ban nincs szükségem aktív mélynyomóra. Amikor kell viszont: egyes mp3 számoknál - hiába 320kbs @48kHz, vagy ha régebbi zenét hallgatsz, ahol a keveréskor nem fordítottak kellő figyelmet a megfelelő mennyiségű/lecsengésű basszusra, mély hangokra. Pár hónapot gondolkodom, tesztelek, hogy a maradék 10%-nyi esetben kell e nekem egy Qube 10 aktív mélysugárzó.
Filmnézéskor sem hiányzik a mélysugárzó, hacsak nem vágysz a bútorlap recsegtető mélyekre.
Klasszikus zenében kicsit hiányolom a nagyobb dinamikát a mély -és középtartományban. Erre a stílusra biztos van jobb hangsugárzó, de a többi fent említett stílusban nagy örömet tud okozni. Én volt, hogy beültem középre, odatekertem a hangerőt és más dimenzióba teleportálódtam, ahonnan nem akartam visszatérni a valóságba. Az előző Jamo Studio 180-t muternak adtam. Amikor az Argentum 570-t szereltem össze, meghallgatta. Azt mondta, azért ez sokkal szebben és jobban szól, mint amit nekiadtam.

Összességében egy nagyon jó ár/érték arányú hangsugárzó. Én maximálisan elégedett vagyok vele. Újra ezt venném ebben a kategóriában!
Isa
2019.09.11
 - 15:33
"Mindenképp úgy szerettem volna hangfalat venni,hogy meghallgatom előtte lehetőleg azzal az erősítővel ami a társa lesz a mindennapokban.

Monitor sugárzott kerestem,de őt hoztam haza meggyőzött,a hangja kellően betölti a nappalit.Alacsony hangerőn is kellően dinamikus.De bizony nagy hangerőn kijön belőle a vad.
Minden a helyén van...
Bátran ajánlom be kell sétálni az üzletbe segítőkész eladók várnak hallgasd meg vidd haza! "
Ámen
2019.09.11
 - 15:33
Sok hangfalat meghallgattam a 200-250-es kategóriában és a Quadral győzött. igényesebb zenéket is hallgatok, de néha elektronikus, vagy RMB, Soul is megy és az 570-es mindenen jól szól. Nem tolakszik, nem dünnyög, hanem szellős, levegős de dinamikus hangja van. 20m2-en használom, és kellően kifutja magát. Erősítőből még kell majd egy komolyabb, ott a Vincent SV400 vagy SV-500 a kiszemelt, mert azokkal hallottam és még jobb hangja volt. Szerintem best buy!
Vélemény írása a termékről
Értékelés: