REVIVAL AUDIO

Revival AudioDaniel Emonts vezető pozíciót töltött be számos dán, amerikai és francia hangsugárzó gyártó vállalatnál. A legendás csúcsmodellek fejlesztésekor mindig a technológia mögött állt. Szenvedélye és szakértelme a Revival Audio megalapításával folytatódik, hogy küldetését új hangsugárzók létrehozásával teljesítse. Elképzeléseit formába öntve 2021 végére elérkezettnek látta az időt – amelyet a szenvedély és a szakértelem hajtott – hogy a cég termékeivel berobbanjon az audiofil köztudatba. Üzleti partnere Jacky Lee számos sikert aratott egy csúcskategóriás dán audio-márkával, de más cégekkel is, többek között az IBM-el és a L’Oréal-al. Minden reményük szerint az európai és ázsiai fúzió exkluzív részletekkel új értékeket ad a High-End világának. A retro stílusú, modern francia kiviteli jegyekkel létrehozott hangsugárzók elegáns, válogatott, minőségi diófa furnér borítással – kihangsúlyozva a valódi fa erezetét és csomósságát – valamint a beégetett logókkal egyedi alkotásoknak tekinthetők. Mivel semmilyen alkatrész nem vásárolnak beszállítóktól (az internetről vagy csomagküldő szolgálatokon keresztül sem!), mindent maguk állítanak elő, a hangszórók gyártásához használt technológiákat is házon belül tervezik.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

A Revival Audio esetében a tervezés, a gyártás és a használat konzisztenciája eredményezi a jó termék általános kontextusát. Az eredményre vezető munkát csak olyan csapatban lehet végezni, ahol a független és tehetséges személyek, a rendelkezésre álló minőségi nyersanyagok és technológiai elemek kölcsönös tudatosságban és szinergiában fejlődnek. A tervezési részletekre való maximális figyelem, amely kiemeli kiváló know-how-t, felfedi a hallgatási pillanat intenzitását és az élvezetet. A hang, akárcsak a levegő és a víz, olyan elem, ami állandó mozgásban van és mindenütt jelen van körülöttünk.  Tudományos természetén felül, a hang művészet.

A több száz órányi kísérletezés kitartást követel. Egy Revival Audio hangszórójának a 91 dB/Watt/méter hatásfoka csak megválogatott anyag-komponensekből jön össze. Így lesz tökéletes a különböző hangok szabályozása és a legpontosabb, legsimább hangvisszaadás. A hangszórókészítésben szükség van egy extra nagyátmérőjű ferritmagra, amely nagy mágneses erőt biztosít. A nagy tömegű ferrit és a fém kosár több hőt vesz el a lengőtekercstől, elősegítve ezzel a jobb hűtést. A ferrit mágnesek használata környezetbarátabb. A hangszóró membránjának saját szabadalmú RASC bevonata kulcsfontosságú szerepet tölt be a membrán felület keménységének létrehozásában. Az aszimmetrikus felfüggesztés a membrán rezonanciamentes vezetését biztosítja, így közelebb áll a lineáris hangátvitelhez. A lágy felfüggesztésű membránt alacsonyabb frekvenciákra is le lehet engedni (1-8 kHz). A módszer függ a bevonat minőségétől, a felhordás módjától és a receptúrától is. Nagyon magas frekvenciákon csak a hangtekercs körüli terület ad ki hangot. A felfüggesztés egyedi formája elősegíti a jobb terítést, mivel a hanghullámok szabadabban terjednek. A keresztváltó kézzel hangolt. Minden alkatrész változtatása után mérés következik. A késztermékeket meghallgatják és finomhangolás következik. Utána ismét mérések következnek.
Revival Audio