Hálózati zenelejátszók

Hálózatos, média lejátszók gyűjteménye, melyek elsősorban zene lejátszására, NAS-on tárolt, vagy online zenei tartalmak lejátszására készültek

A szinte korlátlan hozzáférést biztosító világhálózat médiatartalmainak „birtoklására” kifejlesztett eszközök szép, új világa. A hálózati zene lejátszó egy digitális média szerver, az otthoni digitális zene-lejátszás központi vezérlő eszköze. A mai, legfejletteb eszközök Ethernet vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül csatlakoznak a világháló és az otthon kiépített hálózathoz, analóg vagy digitális jelet továbbítanak a sztereó vagy házimozi rendszerek számára. A hálózati audio-játszók a felhasználó számítógépén tárolt vagy internetes tartalmak (pl. Internet rádió, TIDAL, Spotify, Pandora, iHeartRadio, TuneIn, vTuner, Napster, Deezer stb.) streamelésére is képesek. Ezek az eszközök rendelkezhetnek belső adattároló egységgel vagy kapcsolható hozzájuk külső tároló, illetve mindkét lehetőséget kínálhatják.

halozati zene lejatszo

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

A számítógép kezelésénél kényelmesebb módon szólaltatja meg kedvenc zenéket. A médialejátszók speciális számítógépek, segítségükkel könnyedén rendszerezhetők a zene-gyűjtemények, a tartalmak könnyen és gyorsan elérhetők. A lejátszók a beépített TIDAL/Spotify klienseknek köszönhetően a legfejletteb műsorszolgáltatásokat, zenei tartalom-gyűjteményeket is hozzáférhetővé teszik. Az online tartalmak mellett, a számítógépről vagy USB adathordozóról megosztott, saját műsor-gyűjtemény is lejátszható. Az okostelefonos applikációról történő vezérlés lehetősége hosszú távon kényelmes alternatívája a klasszikus infravörös távvezérlőnek. Egy magas minőségű hálózati lejátszó beépített audiofil D/A konverter segítségével képes átalakítani a digitális audio-jelet magasfokú minőségű analóg jellé. A minőségi anyagokból készült masszív, vibráció- és rezonanciamentes kivitel megkímél a zavaró rezgéseketől. A hálózati lejátszó összekapcsolható a Multiroom rendszerekkel, így párosítható minden olyan audio eszközzel, amely támogatja ezt a technológiát.