Hálózati tápkábelek - IEC 16A

Hálózati táp kábelek, különböző hosszban, méretben, kivitelben és minőségben! A megfelelő kábelek kiválasztásában kérje szakembereink segítségét!

Sok kábel-gyártó egyáltalán nem foglalkozik vagy nem törődik az audiofil-piaccal. Gyártósoraikat, gépeiket nem audiofil kábelek előállítására készítették!  A legtöbb felhasználó még mindig azt gondolja, hogy a huzal az huzal. Minél olcsóbb, annál jobb. Pedig már régen bebizonyosodott, ha a hálózati tápellátásra is gondot fordítunk audio-rendszerünk csodákra képes. A kábelek gyártása az audiofilek igényeinek megértésével egy speciális feladat. A vezetőképesség nem annyira nyilvánvaló, mint azt eddig gondolták. A mechanikai és kémiai tulajdonságok különbözősége alapján számos hatás meghallható. Hogyan befolyásolhatja a hálózati tápkábel a berendezés hangminőségét? A hálózati tápkábel a zajszennyezett hálózat és a tiszta audio jeleket feldolgozó készülékek közötti kapcsolat. Fontos a megfelelő elválasztás. A tervezéstől és minőségtől függően a berendezés belső tápegységén keresztül a hamis jelek behatolhatnak az audio-jel útjába, és (néha súlyosan) ronthatják a hangminőséget. Ami bejut, az ki is jön! Ezért egy jó hálózati kábelnek nagyon hatékony zajszűrőnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy a magasabb frekvenciákhoz gyors reagálásra van szükség.

Használati tanácsaink és intelmeink a következők:
Ne rakjuk az elektronikákat egymásra(!), mert a rossz minőségű transzformátorok mágneses (szórt) mező kibocsátása miatt hangzás-csökkenést okozhat. A veszély fennállhat még a jobb minőségű/típusú transzformátorok használata esetén is. Az egymás mellé helyezés vagy egy erre a célra készült állvány megteszi hatását. Mindig egy fali csatlakozó-aljzatot használjon az összes berendezés tápfeszültséggel történő ellátására, alkalmazzon hálózati elosztót, ezzel elkerülve a földelési hurkokat az összeköttetések és a tápkábelek mentén! Az összekötő-kábeleket és a tápkábeleket tartsuk egymástól távol! Amikor mégis találkoznak ne párhuzamosan, inkább merőlegesen vezessük, ez vonatkozik a hangszóró-kábelre is. A hangszóró kábeleit a lehető legrövidebbre méretezzük, általában 2 x 2,5, vagy 2 x 3 méter. Ne hurkoljon semmilyen kábelt, kerüljük a rendetlenséget a készülékek mögött! A hurkok tekercset képeznek, interferencia jut be a rendszerbe. A biztos érintkezés érdekében tartsa tisztán az összes érintkezőt! 

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend: