Optikai kábelek

Optikai kábelek, különböző hosszban, méretben, kivitelben és minőségben! A megfelelő kábelek kiválasztásában kérje szakembereink segítségét!

A TOSLINK egy olyan interfész szabvány, mely lehetővé teszi a digitális audio-jel továbbítását fényhullám formájában egy kb 1 mm átmérőjű fényvezető segítségével. Elterjedten használják házimozi rendszerekben, számítógépekben, hangkártyákon, video-játékkonzolokban és nagyon sok egyéb berendezésben is. A TOSLINK rendszert 1983-ban a japán Toshiba cég részletesen kidolgozta és szabadalmaztatta. Innen származik a jellemző elnevezés is: a TOS a Toshibából, a LINK pedig az angol „összekapcsolás” szóból.

Az optikai kábel szerkezetében, a vezeték belsejében elhelyezett fényvezető szál továbbítja a jelet. Egy olyan vezeték, amelyben a továbbítandó adatok hordozó közege a fényhullám. Az elektromos áram helyett modulált fényhullám segítségével történő adatátvitel fizikai tulajdonságaiból következően a transzmissziót semmilyen külső tényezők nem zavarják. A vezető ér leggyakrabban nagyon jó optikai tulajdonságú üveg vagy műanyag optikai szál. A nagy sebességgel továbbítható összetett fényhullám minden információt tartalmaz, az ily módon továbbított jelek változatlan formában jutnak el a célhoz, ezért ez a fajta információtovábbítás elméletileg teljes mértékben veszteség-mentes. Az optikai kábelek alkalmazásával garantálható a továbbított jel - a környezeti hatásokkal és szomszédos (elektromágneses zavarokat generáló) berendezések zavaró hatásaival szembeni  - teljes védelme, emellett biztosítva van a nagyon alacsony szintű jel-csillapítás. A helyesen megválasztott optikai kábel változatlanul megőrzi a jel tulajdonságokat a kábel eleje és vége közötti hosszúság sokszorosa esetén is.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: