RICABLE

A Ricable központja több mint hatszáz négyzetméteren terül el, és magában foglalja az adminisztratív irodákat, a kutató-fejlesztő laboratóriumot, a termelési területet és a raktárt. A vállalat legfontosabb szerveinek ez a központi szerepe lehetővé teszi, hogy a belső logisztika rendkívül hatékony és eredményes legyen, garantálva az osztályok közötti funkcionális kommunikációt és a gyors szállítást az ügyfelekhez. Egy szempont, amit semmiképpen sem szabad alábecsülni. Az üzem felismerhetősége és a telephelyre látogatók fogadása érdekében három transzparens van, amelyek sokat jelentenek számunkra: az európai, a Ricable és végül az olasz, amelyre büszkék vagyunk. A Hi-FI audiohoz való összes Ricable kábelt itt, gyárunkban készítjük. Olaszországban. Az évekig tartó tervezési és prototípus-készítési fázis után a Primus, Magnus, Dedalus és Invictus sorozatok kiváló minőségű anyagokkal és folyamatos tesztekkel kelnek életre, hogy ellenőrizzék a megfelelő működést.

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

A Ricable olaszországi gyártó, egy valóságos kábelgyár. A Ricable büszke a kézműves technológiával előállított kiváló minőségű termékeire, küldetésnek érzi a High-End audio-készülékek és hangsugárzók közötti összeköttetések magasminőségű tervezését és gyártását.…”Abbahagyni a legjobb keresését olyan, mintha feladnánk az álmainkat”… – vallják a cég vezetői és a munkatársak. A fejlesztők nyilatkozatából már tudni lehet, hogy a hangzásban nem ismernek pardont. A szubjektív megítélés első pillantásaiban is rabul ejtenek. A Ricable termékeit kellemes érzés kézbe venni, megszemlélni. Már az első tapintásnál megtapasztalhatjuk a kivitelezés luxus érzetét. Igazi audiofil ínyencségek, szinte csalogatnak, hogy mielőbb ismerkedjünk meg hangzásra gyakorolt hatásukkal.

Az alapanyagok és néhány saját szabadalommal védett technológiai megoldás/eljárás biztosítja a fejlett audio-rendszerekben bármilyen helyzetben létrehozható zenei varázslatot. A „hétkilences” tisztaságú (99,99999%) Multicore Annealed Ricable Conductor (MARC) 0,08 mm² vékony szálaiból képzett vezetőér 70%-al jobb vezető képességgel rendelkezik, mint a hagyományosnak mondható OFC rézvezetők. Ez a tiszta rézszál homogénebb anyagból készül, simább felületű. A Ricable Noise Reduction (RNR) technológiája pedig egy speciális, a kábelekben az összes vezetőn lévő germánium félvezetővel csökkentett zajtényező elérését jelenti. A Ricable jelkábelek, az EMI/RFI interferencia kiküszöbölésének érdekében, háromszoros Mylar/Alumínium/Magnézium árnyékolással vannak ellátva. A felhasznált szigetelőanyagok, speciális polietilénekkel és innovatív polimerekkel, az alkalmazott R-TEC technológia csúcsát képviselik. Az elektromos kapacitás és ellenállás csökkentésének nagy szerepe van az audio-jel jobb szállításában. Külső köpenyük, a sűrű szövésű OFC réz harisnya felett, nagy sűrűségű PVC és Nylon bevonat. Szintén különlegesség a saját tervezésű, belső Teflon szigetelésű, nem mágnesezhető, monoblokk-rendszerű, RCA-szabványú csatlakozó. A kézzel forrasztott, teljes egészében OFC rézből, megnövelt felületű pozitív pólussal készült és földelő-gyűrűs szorító-rendszerrel ellátott RCA-dugók több, mint 40%-kal jobb elektromos paramétereket tudhatnak magukénak. A hatrészes, rugós karmokkal rendelkező csatlakozók réz felületére a 24 karátos kopásálló aranyréteg egy speciális arany/réz elektrolízis technikával kerül felhordásra. Az impozáns dugók háza jó méret, még az egymáshoz közeli RCA-aljzatokhoz is simán becsatlakoztatható. A kábelek gyártása során az anyagok kiválasztása és minden munkafolyamat a maximális teljesítményt szem előtt tartásával készül. A Ricable felvonultatott termékei számos egyedi megoldással és saját szabadalom felhasználásával készülnek.

Ricable Primus