SONITUS AUDIO

A Sonitus Acoustics egy független gyártó cég, amely a teljes gyártási folyamatát maga irányítja, új anyagok és technológiák bevezetésével minél jobb minőségben végzi. A termékek célja az akusztikai körülmények javítása, legyen szó hifi-szobáról, házimoziról, stúdióról vagy garázsról.
Minden helységnek más az akusztikája, ami rengeteg dologtól függ, kiindulva az építéséhez felhasznált anyagoktól, a berendezési tárgyakon keresztül a zenehallgatási hely kijelöléséig. A megoldás az akusztikus hangolórendszerek alkalmazása. Egy hangolórendszer részei lehetnek: az akusztikus hangelnyelő (abszorber), a diffúzor, a basszus-csapda és a felszereléshez szükséges rögzítőrendszer. Egyáltalán nem elhanyagolható, hogy a felszerelt akusztikai elemek a lakás berendezési tárgyaihoz is idomuljanak és legyenek könnyen elhelyezhetők. Természetesen mindent az adott helység akusztikája határoz meg ezért nincs ökölszabály az egyes hangoló-elemek mennyiségére, azok kombinációjára és elhelyezésükre.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Sonitus Acoustics

Egy audio-rendszer vagy egy komplett házimozi felszerelés  beüzemelése során könnyen szembesülhet az ember az akusztika problémájával. A zenehallgató helységek akusztikája a hangminőség szempontjából ugyanolyan fontos tényező, mint az audio-komponensek és a kábelek minősége által létrehozott hangzásjavulás. Mindenképpen érdemes gondot fordítani az optimalizálására. A készülékek és a hangsugárzók az adott környezetben éppen az akusztikai problémák miatt nem képesek kiteljesedni. Gyakoriak a hangzást befolyásoló káros rezonanciák, a mélyhang feldúsulása és a csörgő visszhang. Mindezek a jelenségek együtt feltűnő problémát okoznak a hangzásban, de külön külön is észlehetők, a megszólalás térben és tér-mélységben szegényes lesz, a hangszínpad felépítése, a hangszerek pontszerűsége elmarad a várttól. A dedikált házimozi szobák pedig elképzelhetetlenek az üres szoba „akusztikai kezelése” nélkül! A problémákra a Sonitus Acoustics akusztikai paneleinek alkalmazása jelentős minőségű megoldást nyújt. Az akusztikus rezgéseket elnyelő és irányítottan visszaverő, diffúzor elemek mellett úgynevezett basszus-csapdák és további kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre. Az igények tekintetében érdemes szakembereinket megkeresni, mert egy adott helység problémáit orvosolni csak több különböző termékek szakszerű válogatásával, hatásuk összehangolásával lehetséges. Elengedhetetlen az akusztika kellő ismerete! A Sonitus Acoustics mindenféle akusztikai problémára kínál hatékony megoldást. A választékban széles sávú elnyelő tulajdonságokkal bíró akusztikai panelek is találhatók. A gyártó által alkalmazott PP akusztikus hab és az elnyelő tulajdonságokkal bíró takaró anyagok hatásosan csillapítják a kemény falfelületek által keltett káros visszhangokat. Az elemek minden olyan helységben sikerrel alkalmazhatók, ahol erősen visszhangos és/vagy csörgő közép-magas frekvenciák jelentkeznek. A panelek többféle színben választható (mahagóni, natúr, ébenfa, dió, fehér, vörösbor) elegáns valódi fa burkolata esztétikailag jól illeszkedik a különféle lakószobák belső berendezéseihez, így akár modern látványelemként is felfoghatók.