Egyéb kiegészítők

Hifi kiegészítők, lemez alátétek, leszorítók, tüskék, csatlakozóük, állványok és minden ami a hifi eszközökhöz szükséges lehet.

A „hozzávalókról” való gondoskodással, minden egyes lépés helyes megválasztásával, közelebb kerülünk a tökéletes hangminőséghez. Mivel a hanglemez lejátszása a hangszedőbe beszerelt tűnél kezdődik, ajánlatos annak tisztítása. A hanglemeznek a maga nemében tökéletesen sík felületre kell felfeküdni, ami lehetőleg elnyeli a mikrorezgésket, ezért használni kell a lemez-alátétet. A hanglemezt lejátszás előtt portalanítani kell! De, mielőtt lejátszuk a hanglemezt a tűnyomás helyes beállításáról gondoskodni kell! A „veszélyes üzem” szakszerű kezelése meghozza a zenehallgatás élményét.
A hangsugárzók és készülékek alatt elhelyezhető tüskék és kúpok hasznosak az interferenciát okozó rezgések egyik felületről a másikra való átvitelének korlátozására. Mindenféle, masszív házzal rendelkező készülék és hangsugárzó alatt hatékonyan csillapítják az audio-rendszer által keltett rezgéseket. Hajlamosak vagyunk a kúpok vagy tüskék működését „rezgésszigetelésként” leírni. Valóban. A kúpokat CD-lejátszók, erősítők alá is ajánljuk, amik javítják a hangzást azáltal, hogy „elszigetelik” az egységeket a rezgésektől. A hangsugárzók alatti kúpok csökkentik a hangsugárzó és az állvány között átvitt hangenergia mennyiségét, mivel csökkentik a hangszóró és az állvány érintkezési területét. Ugyanígy számíthatunk arra, hogy az állvány alján lévő tüskék szigetelést biztosítanak. Az elmélet és a mérések megegyeznek abban, hogy a kúpok és tüskék csinálnak valami hasznosat.

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend: