VPI INDUSTRIES

Akkoriban a Dow Jones 805 pontot ért el. A kamatlábak 11,75% voltak. Egy liter benzin 78 centbe került. Egy átlagos otthon 55 000 dollárért kelt el. Az „Űrbéli megszállók” vezette a videojátékok piacát. A televízió nézői a „The Love Boat” sorozatot követték és a szombat esti láz uralta a diszkókat. 1978 volt az az év.
Mint sokan mások az audio-iparban, a VPI Industries Inc. is egy családi tulajdonban lévő vállalkozás. A cég a High-End kategóriába sorolt lemezjátszók és tartozékaik fejlesztője, csúcskategóriás gyártója, amelyet Sheila és Harry Weisfeld alapítottak, jelenleg is Harry és fia, Mathew vezetik. Üzemük New Jersey Cliffwood nevű városrészében található. Negyven év munka-tapasztalata áll mögöttük, a világon mindenütt elismert, magas mechanikai és hangzásminőséget állítanak elő. Minden termék többnyire kézműves munkával helyben készül, bizonyos alkatrészeket az USA beszállítói gyártanak.
A VPI Industries kezdettől megfogalmazott célja, hogy megfizethető és csúcskategóriás lemezjátszókat és lemezjátszó kiegészítőket készítsen egyaránt, az analóg zenelejátszás és hanglemez gyűjtés iránt fogékony vásárlók számára.
…”A család története szerint a VPI műhelye eredetileg apám, Harry pincéjében volt, aki nagy szenvedéllyel készítette a lemezmosó-berendezéseket. Nem állt szándékában lemezjátszó-gyártóvá válni, csak lemeztisztító gépeket akart. A tisztítás előtti és utáni zenehallgatás után megdöbbent a zenei élményen. A HW 16 (jelenleg 16.5) modell kelendősége indította el a társaságot. A család nem akarta elaprózni és kiszervezni apám kulcsrakész ötleteit, mindig fontosnak tartottuk, hogy közvetlenül a termék részei lehessünk. Ezért megbízható, minőséget gyártó amerikai partnereket találtunk, akikkel együtt dolgozhatunk, akik közül néhány ma is velünk van”… – nyilatkozta a VPI elnöke (az alapító fia) Mat Weisfeld.
Az elmúlt évtizedben az üzleti siker részei a Player és a Cliffwood szinte alapmodellek. A megfizethető és mégis minőségi koncepció 2011-ben született. Először egy olyan termék jött létre, amely könnyen használható és elég robusztus ahhoz, hogy állja a mindennapos használatot és tartsa a konkurenciánál magasabb minőségi szintet az adott árkategóriában. Az első kísérlet a Traveler volt, amely annak idején nagy sikert aratott, de túl technikai kivitelnek bizonyult és még érzékeny volt a felhasználói kezelési hibákra.
A Player és a Cliffwood modellekkel már nem lehet „mellényúlni”. A két belépő-modell közötti fő különbség az állítható VTA, és a karkábel-csatolás eltávolításának lehetősége. A Player alapja megkönnyíti az Uni-pivot karok használatát. A Cliffwood és a Player lemezjátszók precíziósan megmunkált alumínium alkatrészekkel rendelkeznek, amelyeket általában jóval ezen ár felett lévő lemezjátszóknál sem minden esetben látni. Már az optikai érzet is jelentős, tapintva rájövünk a termékben alkalmazott nyersanyagok és technológia súlyára. A VPi lemezjátszó egy olyan termék, amely kiállja az idő próbáját.
Ezzel párhuzamosan, az utóbbi négy éven át, nagyot fejlődött a csúcskategória, a gyártási és ár/költség megfelelő egyensúlyának megtalálása. Mindaz amire az ügyfélnek szüksége van az készen a választékban. Minden modell prémium specifikációk szerint készül és olyan stabilitással büszkélkedhet, amely az első használatbavételkor érződik. Amíg a megkövetelt teljesítmény modellről-modellre fokozódik, ahogy feljebb lépni az ár létrán, minden VPi-modell ugyanazokkal a csúcskategóriás elvekkel és célokkal rendelkezik.
A cég fennállását 400 példányban megjelenő csúcsmodellel ünnepli. A VPI HW-40 Anniversary Direct Drive modell a maga nemében páratlan analóg teljesítmény. A VPi szinte mérhetetlen előrelépést hozott mind a hagyományos, mind a modern mérnöki területeken. Ennek a megállapításnak bizonyítéka sehol sem látszik jobban, mint a gyönyörű HW-40 közvetlen meghajtású lemezjátszó valóságában. Az első VPi által gyártott, mégis sokkal klasszikusabb lemezjátszók alapján kivitele a klasszikus tapintás érdekében keményfa oldal-paneleket tartalmaz. Minden csavar vakfuratokba van szerelve, hogy kifogástalan ipari esztétikát biztosítson.
A VPi HW-40 a közvetlen meghajtású analóg működés csúcspontja. Egy vadonatúj, közvetlen meghajtású motor biztosítja a kellő lendületet, és nagyfokú precizitás a sebesség stabilitást. A Wow and flutter megbízhatatlan értéke a múlté. A kardán-rendszerű „Fatboy” hangkar a speciálisan beszerzett japán ABEC-9 csapágyakat tartalmazza. Az alváz, az elülső és a hátsó rész szilárd, megmunkált, háromnegyed-hüvelykes alumíniumból készül, amelyet inert lábazat csillapít. Alacsony zajszint, a nem kívánt rezgések és rezonanciák szinte felszívódnak. A VPi 40. évfordulójához kötött lemezjátszó egyszerűen csodálatos, és sok szempontból örömet okoz. Könnyen felállítható, használható, öröm hallgatni és fizikai jelenlétével ízlelni. az észlelt érték megteremti csúcskategóriát.
A VPi Industries a régi lemezjátszó-iskola megtestesítője, minden tekintetben nemzetközileg elismert az egyszerűségéről, kaliberéről. Az a régi mondás, hogy „megkapod, amit kifizetsz” azonnal nyilvánvalóvá válik abban a pillanatban, amikor meglátsz egy VPi lemezjátszót.
…”Az élet rövid, és ezalatt rengeteg lemezt kell meghallgatni!”…

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: