VPI Avanger Reference Prémium high-end analóg lemezjátszó

VPI Avanger Reference Prémium high-end analóg lemezjátszó
VPI Avanger Reference Prémium high-end analóg lemezjátszó
VPI Avanger Reference Prémium high-end analóg lemezjátszó
VPI Avanger Reference Prémium high-end analóg lemezjátszó
VPI Avanger Reference Prémium high-end analóg lemezjátszó
VPI Avanger Reference Prémium high-end analóg lemezjátszó
VPI Avanger Reference Prémium high-end analóg lemezjátszó
VPI Avanger Reference Prémium high-end analóg lemezjátszó
VPI Avanger Reference Prémium high-end analóg lemezjátszó
VPI Avanger Reference Prémium high-end analóg lemezjátszó

VPI Avanger Reference Prémium high-end analóg lemezjátszó

9 400 000 Ft

VPI – Avenger Reference Premium High-End lemezjátszó

A VPI Avenger Reference modell a cég folyamatosan bővülő High-End kategóriás termékeinek, az  „extrém lemezjátszók” körének része, a mechanikai audio-lejátszás nagyszerűségének jellemző példája. Mint, minden versenyképes, korszerű, csúcstechnikai berendezés, a VPI Avenger Reference lemezjátszó is a lehetőségek, a mechanikai pontosság és a hangzási maximalizmus határait feszegeti. Az Avenger Reference egy látványobjektum, de formája valójában rengeteg funkciót a lehető legjobb minőségben nyújt. A tehetős, igényes zenehallgató és hanglemezgyűjtő az Avenger Reference lemezjátszóval – az Avenger modellekkel általában - a kategória csúcsát ostromolja.

A felhasználó számára lehetővé válik, hogy tetszőleges konfigurációval kísérletezzen. Bármely hosszúságú, mind VPI, mind más márkák által gyártott, 9”–14″ inc. hosszúságú karoktól a különféle típusú motorokig (szíjhajtás, felnihajtás, mágneses felnihajtás) és talpazatokig különböző variációk alkalmazhatók. A mechanikai csúcsrajáratáshoz hozzátartozik az Avenger referencia lábak, a pneumatikus légrugózás alkalmazásának lehetősége is. A cél egy csúcskategóriás megoldás létrehozása volt, amely egyszerű és moduláris. A VPI – Avenger Reference Premium High-End lemezjátszó minimálisra csökkenti a helyiség rezgéséből származó bármilyen akusztikai visszahatást, és tökéletesen forgatja a lemezt anélkül, hogy mechanikusan befolyásolná a lemeztányért és a hangkart.

A VPI Avenger Reference modell alváza három rétegű, két réteg akrilból, köztük egy réteg alumíniumból készül, tehát, ragasztott akril és alumínium szenvecsszerkezetéből áll. A rétegek közötti csillapítást három szigetelő, az acél oszlopok szerkezete pedig a stabilitást biztosítja. Az oszlopok stabilizátor-kúpokhoz csatlakoznak, amelyek egy megmunkált Delrin/golyóscsapágy elválasztó aljzatban helyezkednek el, emlékeztetve a Prime lemezjátszón használtakra. Az alapsasszi kialakítása lehetővé teszi a különböző lábazatok használatát a tervezés különböző szintjein, az egyszerű leválasztástól a légrugós kialakításig. Lehetővé teszi a lábak cseréjét, amikor az új ötletek és tervek elérhetővé válnak, és kisebb helyet biztosít a könnyebb telepítés érdekében.

Az Avenger Reference a hagyományos szíjhajtás vagy a közvetlen meghajtás helyett a közlőkerékkel megvalósított un. „felnihajtást” használja. A VPI kombinációja megbízhatóbb, mint a közvetlen meghajtású rendszerek. A VPI finomította ezt a régóta bevált koncepciót, ez a részegység elnyerte az „Év Terméke” díjat. Az ADS tápegységgel felszerelt motor biztosítja a legjobb meghajtók sebességstabilitását, minden szükséges energiát, és a világ bármely pontján javítható. A 300 ford/perc, 24 pólusú, váltakozó áramú szinkron motor nagy nyomatékra és csendes működésre képes. A motorra szerelt közlőkerekek pontossága +/- 0.0005 inc, a hajtószíj oldalsó terhelése, a totter effektus, egyenlő a nullával. A motor külön alumínium és acél megmunkálású egységbe van felszerelve, stabil fordulatot biztosít. A lemezforgatás a Digitális alapú elektronikáktól mentes, rendkívüli pontosságú VPI SDS (Synchronous Drive System) által megtestesített lemezforgatási funkció evolúcióját és a fordulatszám-szabályozó koncepciójának teljesen eredeti módját jelenti. Merész, átfogó fejlesztéseket hozott a lemezjátszózás teljesítményében. Az ADS sebességpontosságát +/- 0,01Hz / 0,003% -on mérik. Ezenkívül kiemelkedően pontos kalibrálási lehetőséget biztosít a lemeztányér sebességének 33 RPM és 45 RPM finom beállításához.

Az ADS tápegységgel kombinált motor, a peremhajtáson keresztül, egy szintén forradalmi megoldású, kettős lemeztányért forgat! Az alsó lemeztányér mágneses mezővel „érintkezik” a felső tállal, (viszi át a lemdítő/forgató energiát) így teljesmértékben izolálja a lemezt a hajtási rendszertől. A megoldás nemcsak izolálja, de kisimítja a lemeztányér mozgását, mivel a tálak közötti mágneses fluxus a legkisebb mikrorezgések csillapítójaként is szolgál. A lemeztányér súlya 20 font, a meghajtótálca súlya 10 font. A lemeztányér 6 hüvelyk hosszú, fordított csapágy-tengelyen fut. A fordított tányércsapágy foszforbronz perselye egy edzett rozsdamentes acél tengelyen és a 60 Rockwell keménységű króm edzett golyón, a meghajtott tál sebességével forog, így gyakorlatilag nincs zaj.

Az Avenger Reference alapja és vázszerkezete több hangkar használatát teszi lehetővé. Ezt a képességet sok audiofil igényli a szuper kiváló minőségű mono-hangszedők,  a különböző sztereó kivitel és a különböző hangkarok korában. A hangkarokat tartó oszlopok állítható magasságúak, könnyeddé válik a szintezés. A szerelvények a merevség és a földelés érdekében 6061 típusú, magas szilícium- és magnéziumtartalmú, hőkezelt alumíniumötvözetből készülnek. A kiválasztott karok bármilyen márkájú gyártmányt és bármilyen hosszúságot képviselhetnek.

A 12 hüvely méretű, VPI JMW 3D Reference 3D nyomtatású hangkar a legújabb kialakítású terv. Hosszadalmas mérések és meghallgatások sora eredményezte, hogy a kiváló csillapításnak köszönhetően a rezonancia a kritikus 9 – 12 Hz közötti tartományban kevesebb, mint 1,5 dB. Az előállításához használt adalékanyag és a gyártási folyamat lehetővé teszi, hogy egy darabból álló szerkezetet hozzanak létre. Úgy tervezték és készítették, hogy teljesen egyenletes mechanikai rezonancia-választ adjon. A kar olyan alakzatokban készül, amelyeket más technológiával nem lehet megmunkálni/előállítani. A csőfal vastagsága, alakja és szerkezete változtatható, így a kar rezonáns jellege optimalizálható. A VPI  JMW 3D Reference 3D nyomtatású hangkar 12 inc. hosszúságú, nagyon alacsony követési hibával, nagyon alacsony torzítás mellett az alatta lévő állítható alappal menet közben biztosítja a VTA szabályozását.

A VPI Avenger Reference lemezjátszó háromféle hangkarral (az alapkénti JMW-12-3DR, a Fatboy -12 Unipivot és Fatboy-12 Gimbal) rendelhető. Az egyes karbakokhoz az említett hangkarok mindegyike választható. A karok elhelyezésére kétféle karbak és VTA bázis kérhető. 18-féle hangszedő közül választhatunk, köztük több a Van Den Hul, Ortofon és Audio-Technica gyártmány.

A VPI hangkarok nagyon magas minőségi követelményrendszert határoznak meg a hangszedők körében - és még mindig nem a legextrémebb a VPI vonalon - Nordost Reference kábelezéssel rendelkeznek. Az „egytűcsapágyas”, másnéven unipivot kar lenyűgöző mozgásszabadsága a hagyományos, többcsapágyas megközelítést alkalmazó alternatívákhoz képest sokkal célravezetőbb megoldás. A JMW-12-3DR referencia unipivot kar, ahogyan a neve is mutatja, egy 3D nyomtatással készült részegység, belsejében Nordost referencia vezetékkel kábelezve. Először találkozni ilyennel a szakmában, ez egy abszolút jó pont.

A VTA szabad, működés közbeni beállítását az on-the-fly hangkarbázis biztosítja. A függőleges nyomkövetési szög beállítása könnyebb, mint bármelyik karon. A VPI Avenger Reference egy VTA bázissal rendelkezik, amely lehetővé teszi a VTA menet közbeni beállítását, vagyis a VTA-t a lemez lejátszása közben állíthatjuk be. Mivel sokféle vastagságú hanglemez létezik (120 g, 150 g, 180 g, 200 g, 220 g) a beállításra nagy hangsúlyt kell fektetni.

A gyártó rendelkezik az anti-skating beállításáról, bár a VPI kézikönyve azt sugallja, hogy erre nincs szükség. A VPI egyértelműen kihagyja az antiskate kompenzációt, kijelentve a használati útmutatóban, hogy nem támogatja az anti-skating szükségességét, de tiszteletben tartja az ügyfél érdekét ennek megválasztásában. A nyilatkozat ellenére a VPI kétféle utat biztosít a különféle szintű antiskate megvalósításához. Az első és legkézenfekvőbb a szokásos húzó- és súlytartó, amely a karszerelvény bal hátsó részén lóg le. A második, cseppet sem intuitív módszer az, hogy megváltoztatjuk karkábel (a karból kijövő részének) csavarodását.

A VPI lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a csatlakoztatáshoz saját RCA kábeleket választhasson Erre a célra a lábazat hátulján lévő pár aranyozott kimeneten keresztül van lehetőség, természetesen van egy földelési pont is.

Specifikáció

 • Meghajtás: lemeztányér perem-hajtás
 • Motor: 24 VAC váltóáramú-szinkron
 • Lemeztányér átmérő: 30 cm
 • Tányérok súlya: összesen 30 font
 • Fordulatszám: 33-1/3 RPM és 45 RPM
 • Sebesség tartás: 0.04% WOW  (DIN specifikáció szerint) 0.03% Flutter (DIN specifikáció szerint)
 • Menetzaj (dübörgés): - 85dB (IEC 98A)
 • Hangkar mérete: 313 mm
 • Túlnyúlás: 13.0 mm (Lofgren beállítósablon szerint)
 • Hangkar tömege: 10.0 gramm (hangszedő nélkül)
 • Hálózati adapter: 24 Volt / 50 - 60Hz
 • Teljesítmény felvétel a hálózatból: 7.7 W
 • Méretek: 68.5 x 58.4 x 25.0 cm
 • Tömeg: 49.9 kg

A rendelkezésre álló kiegészítők külön megvásárolhatók, bár az Avenger Reference modell egy fejlett készlet, akárcsak a legmenőbb lemezjátszók esetében, a 100% muzsika garantált. Moduláris felépítésének ötlete lehetővé teszi a magasabb specifikációt. Hozzá adhatók az akár harmadik féltől származó hangkarok és további karbakok a felszereléshez.

A VPI Avenger Reference lemezjátszó egy precíz eszköz. A gyárban, a tesztüzemet alaposan végezték, becsomagolás előtt sok órát futott. A sebességtartás pontosságát és az akusztikus jellezőket különös gonddal ellenőrizték, minden paramétere és jellezője az előírásoknak megfelelt. Fő jellemzője a hihetetlen sokrétű és pontos beállíthatóság és az elragadó hangzáshűség.

Raktárkészlet
Általában Raktáron - Érdeklődjön!