Mini-Midi hifik

HI-FI, AUDIOPHILE, MIDI / MINI HIFI KÉSZÜLÉKEK

A szabványos szélességi mérettől (420-430mm) eltérő, minden hifi-részegységet egyben tartalmazó (all-in-one) készülékek mindig is népszerűek voltak. Alapvető értékük a „zanzásítás”, kis helyen elférnek és kihasználják a rövid jelutak alkalmazásában rejlő erősítési előnyt. Ez a kategória azoknak a hifi-kedvelőknek és audiofil zenehallgatóknak avaló, akik szeretik a „kerekre” konstruált készülékeket és fetétel nélkül megbíznak ezek gyártóiban, semmit nem akarnak rakosgatni, változtatni és kábelezni. Természetesen az ilyen készülékek között is lehet gyöngyszemeket találni. A szerény képességű CD-mikrorendszerek ideje már régen lejárt, helyettük a bővebb szolgáltatást nyújtó, a mai technikai színvonalat képviselő, trendi audio-rendszerek a menők.
A mai kívánalmaknak megfelelően egy „kis” készüléknek is tunia kell kezelni a digitális jelek sokaságát, bárhonnan is érkezzenek. A hálózati oldalon Ethernet portot kell biztosítani a vezetékes kapcsolathoz (LAN) vagy vezeték nélküli WiFi-hez (WLAN). Szükség van az USB Upgrade portra és egyébb digit-bemenetekre, tehát mindenképpen tartalmaznia kell egy DAC konvertert. Szolgáltatási palettán a digitális adatfolyamok fogadása és kezelhetősége van műsoron, így például a Spotify, Deezer, Tidal, Qobuz, Tune-In zenei szolgáltatásai is élvezhetők. Ma már digitális alapú a rádiózás is, így a TuneIn, iHeart rádió és még számos más Internet-rádió műsorszolgáltatásához is hozzáférést kell biztosítani. És, hogy mindez a tökéletességig fokozható, arra a legjobb példa a Trigon Audio Trinity fantázianevű audiophile all-in-one készüléke, ami egy hálózati zenelejátszó, egy CD-lejátszó és egy erősítő egyben. Kell ennél több?

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Hangzásminőség? Selymes megszólalás, érzékeny részletek és térmélység is jellemzően érzékelhető. A nagyfelbontású hanganyagokon már-már kiemelkedően finom és nagyon felhangdús a hangzás, báemelyik zenei műűfajon a legkisebb mértékben sem bomlik meg a homogén egység. A hangszerek tónusai jól kivehetők, a lényeg, a zenehallgatás élvezetessége létrejön. Elvárásainkhoz legközelebb áll, ahhoz a hangzáshoz, amit az szabványméretű audiofil berendezések képviselnek. Természetesen már csak nosztalgiából is bekövetkezik a bulihangulat, de rá kell jönnünk, hogy újra felfedezhetjük a négy-öt évtizedes „rockhimnusz” kedvenceinket.