GOLDRING

A céget 1906-ban alapították Berlinben ! Eredeti néven Gebrüder Scharf Nachfolger, Gesellschaft für Radio- und Phonoteile m.b.H.. –ként lettek bejegyezve, lemezjátszó és hangszóró berendezések gyártására. 110 év tradíciót kevés audio specialista cég mondhat magáénak. Kiemelkedő minőségű hangszedők elérhető áron olyan tonalitással mely minden tzenehallgató kedvence...legyen az pop-rock vagy jazz műfaj. 
A Goldring hangszedő beírta modelljeit az évtizedek óta fejlődő szakmába. Az egyes típusokat a vájtfülű ítészek, bármelyik vezető sajtó-orgánumban, rangos helyre sorolják.
...”Mindenki másképp csinálja”... - a már szállóigévé vált mondat, a legrégebben alapított hangszedőgyártó cégre, kifejezetten érvényes. 1906-ban alapították Berlinben! A mára több mint 110 évnyi tradíciót és ezelatt sok díjnyertes hangszedő-modellt csak néhány pick-up specialista cég birtokol a világon. És mi az ami más? A konstrukció, amivel az átlagosnál nagyobb jelet kibocsátó hangszedőik működnek. Egyes modellekben az rezgésátalakítás elve nem mozómágneses (MM) hanem a mozgó vas (Moving Iron) keltette mágnesesség alapján válik könnyedén erősíthető jellé. Az eredeti néven Gebrüder Scharf Nachfolger, Gesellschaft für Radio- und Phonoteile m.b.H.–ként bejegyzett vállalat rengeteg szabadalommal ajándékozta meg a kiemelkedő minőségű hangszedőkre elérhető áron vágyó zenekedvelőket és hanglemezgyűjtőket. A hangzás hangszerhű, olyan tonalitással amelyre minden zenehallgató vágyik, akár a pop, rock, jazz vagy klasszikus zene gyűjtője, hallgatója.

Nézet:
Sorrend:
Raktárkészlet:
5 db
Goldring cseretűk több modellhez
Nézet:
Sorrend:

Az 1933-ban angliába költöző Goldring vállalat diadalútját sok máig is emlegetett lemezjátszó és hangszedő gyártásának mérföldköve szegélyezi. A cég egy bizonyos gondolkodásmódott és piaci viselkedést is megtestesít. Nevezetesen mindig a józanul árazott, relatívan magas minőségű termékeik mellett, nem szálltak bele túzásokba, maradtak a realitások talaján. A hangszedők és tartozékaik hosszú időn keresztül híres előd-modellekből fejlődtek ki.

A Goldring 1000 modellek sorozata a mai, modern, fejlett technológiát képviselő, mozgó-mágneses hangszedői az igényes zenehallgatókat szolgálják elérhető áron. A Goldring 2000 mozgó-vas (Moving Iron) és a Legacy sorozatú hangszedők a még igényesebb, mondhatni vájfülű zenehallgatók kedvencei. Az egy polccal feljebb emlegetett „mozgó-vas” technológia biztosítja a zenei részletek jobb felbontását, miközben megőrzi a cserélhető tű és a mozgó mágnesekhez tartozó nagy teljesítmény lehetőségét. A hangszedőkben precíziósan megmunkált, nemes anyagok szolgáltatják a hangminődéget. A szamárium-kobalt mágnes és nagy jelenergiát szolgáltató tekercskombináció, egy nagyon könnyű, kúpos alakú, vas/nikkel tűszár, benne Vital csiszolású tűvel, a csökkent a mozgó tömeg lehetővé teszi, hogy a tű jobban kövesse a barázdát.

Goldeing Eroica HX

A Goldring hangszedői közelebb állnak az audiofil és a High-End szegmensben már szinte előírt hangzáshoz. A gondos csiszolású gyémánt tűk jobb befekvése a barázdába, a már többet játszott, régebbi lemezek lejátszásakor is jelentkezik, a műsor halgathatóbbá válik. Még akkor is ez az ítélet, ha ebben az árkategóriában a választás lehet személyes preferenciákhoz kötött. A hangszedők kiterjesztett mélyhagátvitellel és élethű hangszerhangok biztosításával rendelkeznek. A Goldring hangszedők által biztosított több energia jó hatással van az audio-rendszerek elő-erősítőire. Aki megteheti, hogy több hangszedője legyen, annak a hangrendszer tulajdonságaihoz való alkalmazkodást sokkal jobban figyelembe kell venni, de el tudom képzelni az egyes zenei műfajokhoz való szelektálást is. Az Ethos MC hangszedő bemutatásánál csak szuperlativuszokban beszélhetünk. A Godring az előkelő modelljeket az Egyesült Királyságban, brit kézműves munkával gyártja. A felhasznált alapanyagok és technológiák a legprofibbakra jellemzők. Látva a Line-Contact Stylus gyémántprofilt, a merev és könnyű ötvözetből kialakított tűszárat, már az indítás is a lehető legjobb. Ezek méretezése is a hangzásra gyakorolt hatás miatt optimizálták. A felfüggesztési rendszer tehetetlensége csökkentett, ami egy nagyon könnyű és erős neodímium mágneshez rögzített. A két pólussaru között egy tökéletesen egyenletes mágneses térrés jött létre, ami biztosítja az elvárt, abszolút széles frekvencia átvitelt.