Házimozi készülékek

High-End házimozi rendszerek, szettek

Az igényes közönség számára kifejlesztett házimozi szettjeink a tökéletes moziélményt hozzák el nappalijába. A prémium Blu-ray lejátszók, erősítők és processzorok mellett nálunk akár a házimozi projektort és vásznat is beszerezheti. A hivatalos magyar terméktámogatással forgalmazott készülékeket személyesen is kipróbálhatja bemutatótermünkben, ahol kollégáink szakszerű termékbemutatóval is segítik a döntést. Böngésszen webáruházunkban, kérjen időpontot üzletünkbe még ma!
Az 1970-es években megjelentek az első video-kamerák és VHS-rendszerű felvevő készülékek, amelyek egy-két órányi műsoranyagot tudtak rögzíteni egy viszonylag olcsó video-kazettára. A 2000-es években azt követték a flash memóriára rögzítő digitális video-kamerák, legutóbb pedig a videó rögzítési képességgel rendelkező okostelefonok, amelyek egyszerűbbé és az átlagember számára sokkal megfizethetőbbé tették az otthoni filmek készítését. Emellett, az utóbbi harminc évben, az internet adta lehetőségekkel karöltve, egyre nagyobb teret hódít a házi mozizás, a hatalmas mozisikerek kép- és hangzásélményének otthoni létrehozása. Egyes vélemények szerint a mozirajongók a filmeket jobban értékelik - és azok intenzívebb érzelmeket keltenek - ha a moziban nézik, azonban az otthoni mozik fő vonzereje a kényelem!
hazimozi-keszulekek

A hangrendszerek, a video-lejátszó berendezések, a TV-képernyők és a video-projektorok technológiai újításai lehetővé teszik az otthoni felhasználók számára, hogy nagyobb felbontású képernyőképet, jobb hangminőséget és olyan összetevőket tapasztaljanak meg, ami eddig lehetettlen volt. Több Blu-ray lejátszó képes, előfizetéses szolgáltatásokkal az interneten keresztül filmeket „streamelni”, ergo, a jelenkor házimozi-rajongójának már nem kell videókölcsönzőbe járni. A mai házimozi-rendszerek jellemzően egy video-projektorból vagy egy nagy lapos képernyős, nagy felbontású HDTV-rendszerből, nagy felbontású képet képesek megjeleníteni. A DVD-lejátszó vagy a Blu-ray lejátszó többcsatornás A/V-erősítővel kiegészítve digitális térhatású hanggal elkápráztatnak. Függetlenül attól, hogy a házimozi szerelmesei sztereó beállítással vagy 5.1 csatornás Surround-rendszerrel rendelkeznek, általában legalább egy alacsony frekvenciájú mélysugárzót (sub-bass sugárzót másnéven mélynyomót) használnak az alacsony frekvenciájú effektusok megjenítésére, a zene mély hangjainak reprodukálására. Az otthoni filmkészítés és a professzionális filmkészítés közötti technológiai határok egyre inkább elmosódnak, mivel az általunk forgalmazott és bemutatott A/V-erősítő készülékek és vetítő-berendezések olyan kép és hangminőséget, valamint gyakran olyan funkciókat kínálnak, amelyek korábban csak a professzionális eszközökön voltak elérhetők.