XLR kábelek

XLR-XLR összekötő kábelek, különböző hosszban, méretben, kivitelben és minőségben! A megfelelő kábelek kiválasztásában kérje szakembereink segítségét!

Az XLR csatlakozó-kábel elsősorban professzionális audio-berendezésekhez használandó. Leggyakrabban szimmetrikus összeköttetésekhez kapcsolódnak, beleértve az AES3 szabványú digitális jelszállítást is. Az XLR csatlakozót James H. Cannon találta fel, a Cannon Electric alapítója Los Angelesben, Kaliforniában (a cég jelenleg az ITT Corporation része), és ezért a köznyelvben néha Cannon csatlakozónak is nevezik. A három tűs XLR csatlakozó messze a legelterjedtebb, és a szimmetrikus jelvezetés ipari szabványát jelenti. A vezeték általában árnyékolt, csavart érpárú kábelt és hárompontos csatlakozót használ. Lehetővé teszi hosszú kábelek használatát, miközben csökkenti az elektromágneses interferencia okozta külső zajokkal szembeni érzékenységet. Az XLR csatlakozók úgy vannak kialakítva, hogy először az 1. érintkező (a földelő érintkező) létesít kontaktust, mielőtt a többi pont érintkezne. A szimmetrikus kábelek esetén a külső zaj/zavarok és a hasznos jel aránya attól függ, hogy a kábel árnyékoló-pajzsának melyik oldalán van a föld csatlakoztatva. A szimmetrikus kábelek két belső vezetőt használnak a jel (+) és (-) pólusához. A szimmetrikus kifejezés az áramkörben lévő egyes vezetékek impedanciájának kiegyenlítése módszeréből származik. A jelvonalnak és az összes hozzá közvetlenül kapcsolódó áramkörnek  azonos impedanciával kell rendelkeznie valamely referenciaponthoz képest. Ez azt jelenti, hogy az elektromágneses interferencia nagy része egyenlő zajfeszültséget indukál minden vezetékben. Mivel a vevőoldali differenciáleszköz (erősítő) csak a két jelvezeték közötti feszültségkülönbségre reagál, a két vezetéken azonos zajt a rendszer elutasítja. A sodrott érpár a lehető legkisebbre csökkenti a vezetékek közötti hurokterületet, és biztosítja, hogy a szomszédos hurkon egyformán áthaladó mágneses mező mindkét vonalon azonos szintű zajt indukáljon, amit a vevő oldalon (erősítő) lévő differenciáleszköz kiolt. A szimmetrikus XLR-kábelekben lévő különálló árnyékolás szintén előnyt jelent. Ez a földhurok problémáit is megelőzi, mivel leválasztja az árnyékolást/vázat a jelföldeléstől.

A legtöbb High-End kategóriás készülék áremköri felépítése szimmetrikus  kialakítású. Ezért ezek az audio-termékek XLR bemeneteket és kimeneteket biztosítanak.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: