Audiovector

Az AUDIOVECTOR családi tulajdonú vállakozás, független és szabad, székhelye Dánia, a fővárosban, Koppenhágában található. Az Audiovector immáron több, mint 40 éve tervezi és fejleszti valamint kézműves munkával készíti a minden igényt kielégítő hangsugárzóit.
Ole Klifoth 1979-ben azzal a vággyal alapította meg az Audiovector céget, hogy tökéletes hangsugárzókat készítsen a globális audiofil és High-End audió-piac számára. A vállalat elképzelése ma is az, hogy kiváló minőségű és természetes hangzású hangsugárzókat állítson elő a zene szerelmeseinek és az audiofileknek szerte a világon. Az alapító fia Mads Klifoth vezérigazgató és tulajdonos nagyon vágyik arra, hogy tiszteletben tartsa ezt az egyedülálló DNS-t és hagyományt. Az audiovector termékeket a legfinomabb anyagokból készítik, és kézzel, nagyon részletesen és gondosan állítják össze. Minden hangsugárzót házon belül terveznek, fejlesztenek és gyártanak, kivételes színvonalon.
…”Nem találtam álmaim hangsugárzóját, ezért úgy döntöttem, hogy megépítem magamnak. 14 éves koromban építettem az első hangsugárzót, majd 19 évesen megszereztem az első igazi Hi-End erősítőmet, egy Sugden „A”-osztályú erősítőt. Hathavonta leégettem(!), de nagyon jól szólt az általam épített tölcséres hangszórókkal. Diplomát szereztem irodalomból, de az irodalom tanulmányozása közben egy kis hifi-társaságban dolgoztam, amelyben hamarosan a cég hangszórójának tervezéséért lettem felelős”… - szokta mesélni Ole Klifoth.
A cégalapító lineáris dinamikáról, lineáris fázisról és alacsony torzításról alkotott elképzelései valóra váltak. Ma is ezek az ismérvek alkotják az Audiovector tervezési filozófiájának gerincét. Ole, több mint 70 évesen is nagyon aktív szerepet játszik az Audiovector termékeinek kialakításánál, mint a tervezés vezetője.
Az Audiovector cég kicsi és speciális. Jelenleg körülbelül 4000 pár hangsugárzót épít évente. Minden külső tervezési munkát a legjobb dán ipari és bútortervezőkkel együtt, minden fejlesztést házon belül végeznek. Minden beszerelésre kerülő hangszórót egyedileg terveznek annak érdekében, hogy hangzásban pontosan azt nyújtsa, amire szükség van, legfontosabb partnerük a Scan-Speak, valószínűleg a világ legrangosabb gyártója. A keresztváltókat ugyanaz az üzem készíti, mint 37 évvel ezelőtt. Mindennek oka a rendkívül szigorú mérési tűréshatárok és a mindig tökéletes minőség.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: