LEBEN AUDIO

lebenaudio cs300

Leben Hi-Fi Stereo Company

A röviden csak Leben Audio néven emlegetett vállalat, bár minden rangos és hiteles nemzetközi audio-fórum foglalkozik vele, mégsem egy agyonreklámozott gyártó. Ezt a kis japán céget 1992-ben alapították, a vállalatot tulajdonosa és a termékek vezető tervezője Taku Hyodo úr viszi a vállán, akit Japánban a legjobb nyolc csöves erősítőtervező mérnök között jegyeznek. (kíváncsiak lennénk a másik hétre) Hyodo-San nagy tapasztalattal rendelkező elektromérnök, aki korábban a Luxman válalatnál dolgozott, akkor is erősítőket tervezett a japán elektronikai specialistának, nem mellékesen profi gitáros és különböző hangszereken is játszik. Harminc évesen, 1979-ben, kilépett a Luxman cégtől és megalapította a Kouri Denki Company-t. Hyodo-San első terméke a KFH Triode 33 (3C33-as csövekkel) 1991-ben jelent meg, ezt követte a Leben RS-35a (6L6GC-vel) 1995-ben, majd az RS-28c előerősítő (E288CC-vel). Mind kultikus termékek, olyannyira, hogy létezik egy rajongói klub (a Leben Audio Lovers' Club) Japánban! Termékei tükrözik szenvedélyét, miszerint „a zene az élet”.
A Leben Hi-Fi Stereo Company kis sorozatszámú elektroncsöves erősítő-terméket készít. A gyártás nagy része manufakturális alapon kézzel történik, a darabszámok korlátozottak, a megrendelt készülék átvételéig izgalommal teli hetek, hónapok telhetnek el. A termékek kivitelét tekinthetjük régiesnek, viszont a fa oldallapok, a domináns zöld díszítéssekkel ellátott arany előlap és az elektroncsöves áramkörök maximalizmusa minden bizonnyal sokak tetszését elnyeri. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy a készülékek már ránézésre is különös élményt sugároznak, mert mindegyik „tehetséges”, mint a zeneművészek akiket hallgatni szoktunk. Minden kezelőszervnek hasznos jelentősége és precizitása érintési élményt nyújt. Míg az alváz lenyűgözően vaskos, az előlap arany bevonatának minősége légies benyomást kelt. A fa oldallapok kanadai fehér kőrisfából készülnek, amelyet keménysége és nehezen rezonanciába hozható tömege miatt választottak ki.
A modellválaszték legnagyobb teljesítményű erősítője sem „erőmű”, nagy érzékenységű hangszórókat szeretne meghajtani, és mivel a muzsika minden árnyalat fontosabb, mint az „izom”, készen áll arra, hogy fantasztikusan zenei teljesítményre legyen képes. Egyes erősítők többféle típusú kimeneti csővel is használhatók, a KT66/77/88S-től a 6550AS típusokig. Az elektroncsövek széles skálájának fogadására való képesség a felhasználónak a szokásosnál nagyobb rugalmasságot biztosít, hogy közelebb kerüljön a fejben felálított hangzásideálhoz. Ez rendkívül ritka, és itt kifejezetten csemegének számít. Mivel ezek a termékek a tulajdonosok számára rendelésre készülnek, egyes esetekben lehetőség van még akár egyedi impedanciával rendelkező kimenő trafókkal is rendelni a szokásos 4, 6, 8 Ohm mellett. Az építési minőség valóban kiváló és megnyugtatóan magabiztos érzetet kelt, olyan légkört áraszt magakörül, mint amit évtizedekig építettek. Aki a tipikus és gazdag elektroncső hangra számít, annak  jellegzetes hangzással, a megérdemelt erővel, finomsággal és kifejezésmóddal átnyújtott meglepetésben, fantasztikus reális tonalitású hangzásban lesz része. Lehet, hogy összességében a Leben termékek drágának tekinthetők, de a maximumot képviselik.
Mondtam már, hogy egy Leben elektronikának még az illata is remek? Nem viccelek!
Egy Leben a zene szerelmeseinek való, akik az egyszerűséget, az árnyaltságot és az akusztikus hangszer-hangzás helyességét értékelik az eltúlzottan kiemelt hangszínekkel, a nyers erővel és a mély morgással szemben.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

lebencp1000

A Leben Hi-Fi Stereo Company egy japán audiophile/high-end elektroncsöves erősítő gyártó manufaktúra.
A Leben tervezője és tulajdonosa Taku Hyodo úr, akit a legjobb "nyolc csöves" hangtervező mérnökök közé soroltak Japánban.
Mr. Hyodo nagy tapasztalattal rendelkező Hi-Fi mérnök, aki korábban a Luxmannál dolgozott, emellett kiváló gitár zenész és még jó néhány hangszeren játszik szabadidejében. (Valójában valamikor profi gitáros volt).
A Leben erősítők születése 1970-es évek végére datálódik, amikor is Mr. Hyodo otthagyta a Luxmant, és megalapította saját "Kouri Denki Co." nevű cégét (elektromos/elektronikus alkatrészek, alkatrészek és PCB-k gyártása) 1979-ben, amikor 30 éves volt. Az elektronikai alkatrészek gyártása mellett tovább tervezte és gyártotta a KFH márkanév alatti erősítőket melyek elsősorban kávézók, éttermek stb. számára készültek. 
Az első kereskedelmi alapú termék, a "TRIODE 33" ("KFH" márkanév alatt) 1991-ben jelent meg mely rendkívüli minőségű prémium 3C33 csövekkel készült. "Leben" márkanév alatt pedig az első modell az RS-35a (6L6GC-vel) teljesítményerősítő volt, amelyet 1995-ben adtak ki. Ezt követte a az RS-28c előerősítő (E288CC-vel) 1998-ban. (Az RS-28c-t nemrégiben RS-28CX néven újították fel G.E. 6CG7-tel). My.Hyodo erősítői inkább a szenvedély termékei, és nem a tömegtermelés mintái. Csupán csak néhány modellt gyártanak, ennek ellenére Japánban többen is összegyűltek és létrehoztak egy rajongói klubot „Leben Audio Lovers’ Club” néven. A tagok mindig egy új modellt várnak a Lebentől, ami minden alkalommal lenyűgözi őket.
E körülmények fényében Mr. Hyodo elkezdett olyan kedvező árú prémium minőségű erősítőket gyártani, mint a CS-200, CS-250, CS-300, CS-300X, hogy több zenerajongónak lehetősége legyen élvezni Leben csöves hangzását anélkül, hogy túl sok pénzt kellene beruháznia. .
Az összes Leben terméket jól képzett és tapasztalt emberek kézzel készítették, és mindegyik gyönyörűen kidolgozott, kiváló minőségű alkatrészekkel, pont-pont vezetékezéssel.
Minden termék továbbra is Japánban készül, és a Leben termék tulajdonosai hosszú élettartamra és nagy megbízhatóságra, valamint rendkívül zenei és kifizetődő teljesítményre számíthatnak.