Hírek, Tesztek

AudioSolutions - Egyedi hangfal konfigurátor!

BM
BM
2024.06.17 08:26
AudioSolutions - Egyedi hangfal konfigurátor!

AudioSolutions - egyedi hangfal konfigurátor!

A hangfal gyártást az elmúlt évtizedekben sok cég egyfajta művészetté fejlesztette és már nem csak az ideálishoz legközelebbi, természetes megszólalás a cél, hanem az esztétikus megjelenés, a lakókörnyezetbe és a vásárló ízlésének való leginkább megfelelés is nagyon fontos szempont lett. A mai világban már nem elég egyszerű hasábokat létrehozni és nem csak a jó hang, de az esztétikus megjelenés is legalább annyira fontos szempont. Nem véletlenül, hiszen itt is igaz a “ külső megfog, a belbecs megtart” mondás.

Urak, valljuk be őszintén, mindenki ismeri a WAF faktort. A szójáték az angol Wife Acceptance Factor, azaz a “feleség elfogadó faktor” jelző rövidítése. Szinte mindenkivel előfordult már, hogy élete szerelme rosszallóan tekintett vagy akár meg is vétózta az új hangsugárzó vásárlását, mert az a feng-shui (vagy ki tudja mi) miatt nem olyan színekben, formában készült, ahogy azt az oldalborda el tudta volna fogadni a nappali díszeként.
Erre a “problémára” most a kiváló hangú hangsugárzókat gyártó AudioSolutions, talán a világon elsőként próbál megoldást nyújtani. A gyártó céget már nem kell bemutatni, hiszen lassan nevezhetjük régi motorosnak a szakmában. Az elmúlt években a FIGARO és VIRTUOSO valamint a középkategóriás OVERTURE hangfalai rendkívül sok elismerést zsebeltek be és rendkívül nagy rajongótáborra tettek szert, nem alaptalanul. Most azonban a kiváló hang mellé a gyártó egy óriási ötlettel állt elő. Úgy gondolta, hogy teljes szabadkezet ad a vásárlás során a külső megjelenés testre szabásához és egy egyedi konfigurátort hoz létre, ahol elkészíthetjük a számunkra és drága feleségünk számára leginkább tetsző és a nappaliba is leginkább illő megjelenésű hangsugárzóinkat.


A konfigurátor a https://my.audiosolutions.lt/ weboldalon érhető el és egyenlőre még teszt üzemben működik. Jelenleg a nemrég debütált új FIGARO MKII-es sorozat hangsugárzóit szabhatjuk teljesen testre az alkalmazás segítségével. A weboldalt felkeresve és a FIGARO képre kattintva a sorozat egyes tagjai választhatók ki. Kiválasztva a számunkra ideális méretű és típusú hangfalat, el is kezdhetjük a megjelenés személyre szabását.

Kiválaszthatjuk a hangfal front és oldal paneljainak színét (4 alap színt választhatunk felár nélkül, valamint további 27 színt kérhetünk felár ellenében de lehetőség van a RAL színskála szerinti bármilyen egyedi fényezésre is). Ezek után a hangfalon található kiegészítő díszítő elemek színe dönthető el. Itt 5 fém és egy festett dekor elemekből álló csomagból választhatjuk ki a számunkra leginkább tetsző darabot. Tovább haladva a hangfal hátsó harmadának színét adhatjuk meg, ami akár lehet a front-oldalsó résszel megegyező de akár karbon vagy másik három festett szín is lehet. Itt még messze nem áll meg a variációs lehetőségek tárháza, hiszen a hangfal tető lemeze és még a hangszórók körüli gyűrűk színe is kérhető a gyártó alap verziójához képest más megjelenéssel. Ráadásul ha ezeken túl vagyunk, akkor azt is eldönthetjük, hogy a leendő egyedi hangfalunk milyen minőségű csatlakozót kapjon és az single wire vagy akár bi-wire csatlakozó felület legyen.

A végére kapunk még néhány “nyalánkságot”, hiszen kérhetünk extra minőségű belső kábelezést, kérhetünk a gyártó által preferált hangfal kábelt és ha úgy érezzük, hogy a hangfalunk biztonságban van a gyermekek ártó kezével szemben, akkor elutasíthatjuk a hangfalvédő előlapot.


A konfigurációs folyamat rendkívül egyszerű és az egész művelet során folyamatosan látjuk, hogyan fog kinézni az elképzelésünk, mindezt nagyítható, jó minőségű formátumban. Az egyes felárak jól látható módon szerepelnek és a teljes végösszeg is azonnal látható az oldal alján. Ha úgy érezzük, hogy végeztünk és sikerült megálmodni a számunkra és a család tagjai számára is ideális hangsugrzót, akkor azt egy gombnyomással meg tudjuk osztani egy generált link vagy a Facebook, messenger segítségével. Ha már csak a megrendelés hiányzik, akkor sincs más teendő, mint lementeni az egyedi választásunkat és felkeresni az adott ország képviseletét elképzelésünkkel, vagy egy gombnyomással elküldeni azt a gyártó számára (név, email cím, ország, és akár némi megjegyzés megadása után). Konfigurálásra fel és vonjuk be bátran feleségeinket, párjainkat, hiszen a WAF faktor a hifiben nem elhanyagolható!