Hírek, Tesztek

Audiovector QR Special EDITION széria

BM
BM
2023.12.01 06:19
Audiovector QR Special EDITION széria

A dán Audiovektor frissíti a cég egyik legsikeresebb hangsugárzó sorozatát a QR száriát, mely az elmúlt években igen elismert és kedvelt sorozattá avanzsált és méltán vált a közép kategóriájú hangsugárzó osztály jeles képviselőjévé. Tiszta légies megszólalása, gyorsasága és életteli megszólalását számtalan elégedett hallgatója támasztja alá, de a szakmán belül is tucatszámra halmozta az elismeréseket és díjakat.

 

Úgy tűnik azonban, hogy a dán szakemberek még erre is képesek rápakolni egy lapáttal, mert a siker széria most folytatódik. Az új Audiovector QR Special EDITION sorozat a QR sorozat alapjaira építkezik. Látszólag a kínálat ugyanaz maradt, de itt is, mint sok esetben, az ördög a részletekben rejlik.

Audiovector QR special edition

Az új sorozat hangszóró készlete a QR sorozatban már bevált rendkívül realisztikus és nagy felbontásáról, valamint sebességéről ismert AMT magassugárzó és a szendvics szerkezetű, feszes, de rendkívül könnyű Alu kompozit mély-közép sugárzó, anti turbulens kosárban, nagyon erős mágneseskörrel szerelve. A hangfal alján található reflexport átdolgozásra került, mellyel tovább optimalizálták a mélytartomány dinamikáját, minimálisan javítottak azok feszességén és precizitásán. A hangváltókban a cég saját maga által tervezett kondenzátorait építették, melyek kriogén kezelést kaptak. Ezzel tovább fokozták az AMT magassugárzók egyébként is rendkívüli felbontását és finom megszólalását. Kicserélték az ellenállásokat fém házas típusokra, így a keletkező hő egyenletesebb elosztását és az alkatrészek értékeinek hőingadozásából származó hiszterézisét is csökkenteni tudták. A beszerelt alkatrészek mind 0,8% tűrésűek. Mindezek mellé a kábelezés is megkapta a Reference modelleknél alkalmazott kriogén kezelését a jobb vezetőképesség elérése érdekében. Említésre méltó továbbá, hogy a hangdoboz szekrény belső felületén a kritikus pontokra egy úgynevezett Nano Pore csillapító anyag is bekerült, mely a közép tartomány jelenlét érzetét és tisztaságát képes növelni. A hangfal szekrény egy új rozsdamentes tüskeszettet, valamint egy Special Edition plakettel is gazdagabb lett, ami külsőleg jól elkülöníti az előző QR sorozattól. A decemberben bemutatott új Special Edition sorozat várhatóan 2024 első felében lesz elérhető. Az új hangsugárzók árai minimálisan változnak, azonban addig a kifutó QR sorozat rendkívüli kedvezménnyel vásárolható a készlet erejéig! »»» https://streamaudio.hu/audiovector