Benz Micro

Prémium high-end MC hangszedők egyenesen Svájcból! Az igazán analóg rajongók egyik leginkább kedvelt hangszedő márkája ami nem véletlen. Finom analóg hangjával, kiváló tonalitásával és felbontásával az elmúlt évtizedek alatt a Benz Micro méltán vívta ki előkelő helyét a prémium hangszedő piacon!
A Benz Micro a vérbeli analóg rajongók kedvenc hangszedő márkája, Európában talán a leghíresebb. A mozgótekercses hangszedőket előállító vállalat alapítója Ernst Benz volt, aki Svájc Schaffhaussen kantonjában született 1932-ben. A magasan képzett mérnök a 1960-as években Californiában, majd az 1970-es években a világ egyik legnagyobb gyémánt tű szállítójának dolgozott. Megvásárolt egy igen jól ismert hangszedő, lemezjátszó és hangszóró-gyártó márkát és nagy tervekbe kezdve Svájcban telepedett le. Az első generációs Benz-Micro mozgótekercses hangszedők már a ’80-as évek elején – beleértve az MC-3, MC-100 és az MC-200 típusokat – nagy népszerűségnek örvendtek. Finoman részletező hangzással, kiváló tonalitással és felbontással a Benz Micro hangszedői méltán vívták ki előkelő helyüket a prémium hangszedők piacán. Egy ACE modell használata alapvetés, egy Glider modell birtoklása presztizs kérdés. Mutasd a lemezjátszódat, megmondom ki vagy.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Prémium kategóriás High-End MC hangszedők egyenesen Svájcból. Népszerűségük nem véletlen. Már a Benz Micro hangszedő-család belépő modelljei, a Gold és a Silver tökéletes társa a lemezjátszónak és az utána kapcsolt phono-előerősítőknek. Ezek a modellek betekintést nyújtanak egy világba, „megízlelve” a Benz Micro hangzást lehetővé teszik, hogy a zenehallgatás élvezete egy magasabb szinten folytatódjon.
A méltán híres Ruby modell bekerült az elit-osztályba. Az új Zebra fa testtel rendelkezik, amely a rezonancia-karakterisztikája miatt csak az ébenfa után következhet. A magas frekvenciás tisztaságot, a magasrendű hangmeghatározást, a középtartomány egyenletességét valamint a mélyhangok testességét és hangsúlyát, természetes zeneiséggel kínálja. Mindegyik Benz Micro hangszedőben az egyedi metszésű és csiszolású tű továbbfejlesztett és hibátlan barázdakövetést, nagy részlet felbontást biztosít. A Benz Micro hangszedő választéka ideális a hangkarok széles skálájához, beleértve a mai csúcstechnológiát és a régi modelleket. Ideális partnere a rendkívüli hangzású elektroncsöves phono-erősítőknek az ezoterikus step-up trafóknak és High-End audio-rendszereknek.
Mindenképpen érdemes egy pillantást vetni a PP1 phono-előerősítőre, amit még Albert Lukaschek tervezett. (szabadalmát és a céget eladta a jelenlegi tulajdonosi jogokkal rendelkező közeli barátjának, Albert Lukaschek-nek) A viszonylag kis méret lehetővé teszi, hogy az áramkör minden alkatrésze nagyon közel legyen egymáshoz sőt, maga az elektronika is közel legyen az audio-rendszer központi eleméhez az erősítőhöz, minimálisra csökkentve ezzel a hangkarból érkező jelvezetékek veszteségeit. A szükségtelen áramköri csatlakozási pontok kiküszöbölése megőrzi ennek a kiváló phono előerősítőnek az alacsony zajszint/nagy teljesítmény jellemzőit. Mindössze kettő tranzisztor használatával minden erősítőfokozatban tökéletes stabilitást és rendkívül gyors tranziens választ ér el. A RIAA kiegyenlítési görbe lehető legpontosabb megvalósítása eredményezi, hogy a tónusegyensúly enyhén meleg, ugyanakkor nagy a felbontás és a hangzástér kiterjesztése. A basszus tömörebb, az impulzus csúcsok könnyedebbek, nyitottak, átlátszóak és mentesek az elkenődéstől. A fókusz, a hangszínmélység és a dimenziók, különösen a hangszínpad szélein, sokkal jobbak, mint bármi konkurens termék esetében ebben az árkategóriában.