Hírek, Tesztek

Accuphase DP-950 és DC-950 High-End CD/SACD futómű és DAC újdonság

2019.08.26 13:25

A japán tradicionális High-end úttörője az Accuphase márka két újdonságnak számító készüléket mutattak be. A DP-950-es típusszámú SA-CD transzport egy egészen masszív CD mechanika alapjaira építkezik. 

Újdonságok az Accuphase háza táján!

 

A japán tradicionális High-end úttörője az Accuphase márka két újdonságnak számító készüléket mutattak be. A DP-950-es típusszámú SA-CD transzport egy egészen masszív CD mechanika alapjaira építkezik. Ez a rendkívül precíz és stabil szerkezet garantálja a rezonancia mentes és bitpontos kiolvasást a lemezről. Az extrém alacsony zajú dupla toroid transzformátorral és nagy kapacitású szűrő kondenzátorokkal rendelkező tápegység igen magas dinamikájú hangra képes. A közel 31kg-os készülék háza különleges merevítésekkel ellátott szimmetrikus belső felépítésű darab, melyben minden egyes kis alaktrész a lehető legjobb hangminőség érdekében, jól átgondoltan lett kiválasztva és elhelyezve. A készülék hátulján egy koaxiális csatlakozó és egy HS Link csatlakozó található.

 

A koaxiális kimeneten a CD formátumú 44.1Khz / 16 bites mintavételezésű jelek, míg a HS LINK csatlakozón az SA-CD eredeti felbontású 2.8224Mhz / 1bit-es jelfolyam is rendelkezésre áll.  A külső megjelenés a már jó megszokott Accuphase prémium arany front panellel, a sejtelmes zölden világító márkajelzéssel és a gyönyörű zongoralakk mahagóni fedőlapborítással egy rendkívül egyedi házimozi erősítőt kapunk.

A másik újdonság a cég kínálatában, a DC-950-es típusjelű nagyfelbontású D/A konverter, mely akár önállóan, vagy a fentebb említett SA-CD transzport segítségével is használható. A csatornánként nyolc, összesen tehát 16db ES9038PRO ESS DAC chipre építkező készülék 384Khz / 32 bites PCM valamint a 11.2896Mhz / 1 bit-es DSD anyagok feldolgozását is gond nélkül megoldja.  A szimmetrikus felépítés, a bőségesen túlméretezett tápegység és a kimagaslóan pontos órajel frekvencia garantálja a rendkívüli analóg karakterű hangminőséget. A készülék felépítése hasonlóan a CD transzporthoz, masszív és szemet gyönyörködtető kivitelű. A készülék rugalmas csatlakozó felülettel kínál megoldást mindenki számára, hiszen a bemeneti oldalon a már említett HS-Link csatlakozón felül AES/EBU, három darab digitális koax, két optikai TOSLINK, valamint egy USB-B csatlakozó található. A kimenetek száma is alig valamivel szerényebb, hiszen a szimmetrikus XLR és aszimmetrikus RCA csatlakozókon felül digitális optikai és koaxiális csatlakozót is találunk. 
Az Accuphase DP-950-es CD-SACD transzport és a DC-950-es MSD++ DSD DAC további érdekességeiről, árairól az Accuphase hazai képviseletnél, a Stream Audio Kft. bemutató termében lehet tájékozódni. 

 
Forgalmazó:

Stream Audio Kft. 
+36/30-530-6192
https://streamaudio.hu/