Hírek, Tesztek

Audio és Vision Show 2013 - összefoglaló

2019.08.26 10:38

Immáron a hátunk mögött tudhatjuk a 2013-as Audio és Vision Show-t is, melyen, az előzetes tervekhez képest nem egy, hanem két szobával, két különböző rendszer összeállítással mutattuk be a kiállításra látogatóknak a cégünknél még frissnek számító Audia Flight High-End komponenseket.

Immáron a hátunk mögött tudhatjuk a 2013-as Audio és Vision Show-t is, melyen, az előzetes tervekhez képest nem egy, hanem két szobával, két különböző rendszer összeállítással mutattuk be a kiállításra látogatóknak a cégünknél még frissnek számító Audia Flight High-End komponenseket.

 

Az „M” szinten a Dán Dali hangsugárzói közül, az Epicon 2-es monitor doboz, és az Epicon 6-os álló hangsugárzó volt hallható, Audia Flight Three integrált sztereó erősítő és CD páros, valamint Audia Flight Two integrált erősítő és Audia Flight CD One M CD lejátszó segítségével. A kábelezés és az áramálltás tekintetében Harmonic TechnologyNordost és Isotek márkák segítették a rendszer elemeinek összeköttetését.

 

 

Nagyon sok látogató elégedetten időzött több tíz perceket is itt, és sok pozitív visszajelzést kaptunk a hallott hang tekintetében, de persze előfordult negatív kritika is…hát ilyen a „pop-szakma”…a hallott hang erősen szubjektív, így nem lehet mindenkinek megfelelni, pláne nem egy, egy napos setup után. Az emeleti szinten, a 110-es szobában a JVC DLA-X35-ös vetítővel megjelenített 240cm széles látható képé volt a főszerep. A hangért a Stream Audio Kft. kínálatában új terméknek számító, de a bemutató teremben már meghallgatható Focal Diablo Utopia front és Focal 826 VW SE háttér sugárzó volt a felelős, szintén Audia Flight elektronikákkal, melyek kicsit trükkösen voltak bekötve.

 

Az alap koncepció az volt, hogy a vetített kép mellé rendhagyó módon sztereó hangot prezentálunk, koncert felvételek lejátszása közben, azonban a Focal termékek hazai importőre a Penna Média Kft. közreműködésével lehetőség nyílt egy érdekes demo opcióra. Ez nem más, mint az újdonságnak számító dupla kétmikrofonos 24bit / 96Khz-es audiophile natív felvételek lejátszása, mely az Andrasev testvérek (Andrasev Milán – Andrasev Ákos (Andramedia Kft)) keze munkáját dicsérik. (ezúton is köszönjük a segítségüket!)

 

Ezek a felvételek elsősorban komolyzenei előadások során készülnek, speciális eszközökkel, különleges felvételi körülmények között, mindennemű utólagos beavatkozás nélkül.  A végeredmény olyan fantasztikusan nagy dinamikával, és jelenlét érzettel megáldott hang, ami az eddigi kétmikrofonos sztereó komolyzenei műveknél nem elérhető. Mivel azonban itt valós 4 vagy akár 6 csatornában történik a felvétel, így szükségessé vált a rendszer sztereóról több csatornássá való bővítése. Ezt egy Oppo BDP-105-ös lejátszó pre-out többcsatornás kimenete segítségével oldottuk meg, aminek is a front és háttér kimenetei az Auda Flight One sztereó integrált erősítőbe csatlakoztak. Ez az erősítő sztereó készülék létére rendelkezik egy 6 csatornás be és kimenettel, mely előerősítőként is funkcionál. A Flight One készülékből kijövő front oldali előerősített jel végül az Audia második legnagyobb A-osztályú végerősítőjét hajtotta, az Audia Flight A-100-at, mely Dynavoice Silverstar kábellel csatlakozott a Diablo Utopia csatlakozóira. A háttér sugárzók meghajtására pedig a Flight One saját beépített erősítője gondoskodott. A kellő mélytartomány megjelenítése végett, na meg a frontsugárzók legalsó jelenlét érzetének megjelenítése érdekében a Dynavoice új sorozatú zárt mélysugárzója, a Thunder T-12 volt bekötve. A rendszert itt is Isotek tápellátás szűrte, és látta el a megfelelő áramigénnyel.

 

A megszólalás itt sem volt 100%-os de igyekeztünk a lehető legjobbat kihozni a rendelkezésre álló idő, és lehetőségek tekintetében, mely úgy érezzük valamelyest sikerült, hiszen többen a legjobb hang gyanánt jellemezték a hallottakat. A kiállítás során vegyes koncertfelvételek mellett minden egész órában negyed órás komolyzenei felvételek bizonyították, hogy igenis van új a nap alatt, hiszen szinte állandóan teltházas bemutatókat tarthattunk az érdeklődők számára. 
Az emeleti szobában a fentiek mellett a Focal új Chorus 700-as és 900-as Aria sorozatú len anyagú membránokkal szerelt hangsugárzói, az electra sorozat monitor doboza és az elsősorban studió célokra fejlesztett, azonban az otthoni gyarkolatban is tökéletes SM9-es utopia hangszóró készlettel rendelkező aktív stúdió monitor sugárzó is megtekinthető volt. A 2013-as év legjobb fejhallgatója is fülügyre vehető volt ugyanitt, hiszen a Focal Spirit One bárki számára hallgatható állapotban díszelgett az asztalon. 
A 110-es szoba adott még helyet a szintén nemrég a kínálatba került Ortofon hangszedők, kábelek és kiegészítők apróbb kiállításának, mely igen nagy népszerűségnek örvendett az analóg párti hifisták körében. 

Úgy érezzük jól sikerült a kiállítás, mely természetesen a látogatók, érdeklődők érdeme is, hiszen a befektetett energia, a rengeteg munka meghozta gyümölcsét és sok elismerő dicséretben lehetett részünk. Ezt mindenképp köszönjük, és reméljük, hogy jövőre újra találkozunk a Westend Hilton falai között. 

Aki esetleg lemaradt, vagy úgy érzi, hogy szeretné a kiállításon látott termékeket újra meghallgatni, kellemesebb és kedvezőbb körülmények között, azt egy előzetes egyeztetés után várjuk cégünk bemutató termébe. 

cikk: Stream Audio