Hírek, Tesztek

Bemutatkozik az új Quadral Rhodium sorozat

2019.08.26 12:03

A német gyártó legújabb, tavasszal érkező Rhodium sorozata a termékpalettán az Argentum és az Ascent LE családok között foglal majd helyet, s mivel dobozok a komolyabb Ascent LE modellek hangszórókészletéből építkeznek, valószínűleg kategóriájuk szintjét meghaladó audiofil jellegű hangzásra számíthatunk tőlük.

A német gyártó legújabb, tavasszal érkező Rhodium sorozata a termékpalettán az Argentum és az Ascent LE családok között foglal majd helyet, s mivel dobozok a komolyabb Ascent LE modellek hangszórókészletéből építkeznek, valószínűleg kategóriájuk szintjét meghaladó audiofil jellegű hangzásra számíthatunk tőlük.

A matt fekete és fehér színekben forgalomba kerülő Rhodium hangsugárzók divatos és karcsú formáiknak köszönhetően jól passzolnak a modern enteriőrökbe is, nem foglalnak el túl sok helyet a lakásból és fenti tulajdonságaiknak köszönhetően vélhetőn a feleségek/barátnők is könnyen megbarátkoznak velük. A letisztult házimozi hangfalszettben jelenleg kettő földön álló illetve egy állványos hangsugárzó, valamint egy center található elegáns fém csatlakozópanelekkel és minden apró részletre kiterjedő igényes kiviteli minőséggel.

Rhodium 500
A sorozat legnagyobb modellje egy 890 mm magas két-utas front bassz-reflex rendszerű állódoboz 25 mm-es alumínim dóm tweterrel és kettő 155 mm-es titánium bevonatú polipropilén mély/középsugárzóval. A hangsugárzó 35 Hz-es alsó határfrekvenciájához 100/150 W (nom/zenei) teljesítmény párosul, így valószínűleg nagyobb terekben és/vagy komolyabb igénybevételek esetén is jól megállja a helyét.

 

Rhodium 400
A kisebbik állódoboz teljesen hasonló kivitelű, hangszórókészlete a Rhodium családban alkalmazott kiváló minőségű 25 mm-es alumínim dóm tweter, amihez esetében kettő 135 mm-es titánium bevonatú polipropilén mély/középsugárzó párosul. 38 Hz-es alsó határfrekvenciájával neki sincs miért szégyenkeznie, teljesítmény tekintetében pedig megegyezik a nagyobb testvérrel.

 

Rhodium 200
A két-utas bassz-reflex monitor álló társaitól eltérően hátsó reflex kivitelű, hangszórókészlete pedig a Rhodium 500-asban található típusokból áll, csak éppen kettő helyett egy mély/középsugárzóval. A 48 Hz-es alsó határfrekvenciája nagyon tisztességes, a 60/90 W (nom/zenei) teljesítménye pedig azt jelzi, hogy ez a modell sem ijed meg a terheléstől.
Rhodium 100 Base
A sorozat centersugárzója az egyedüli zárt típus a Rhodium modellek között, ami révén az installálása mindenképpen egyszerűbb lehet, hiszen nem fog akusztikai anomáliákat okozva „pöfögni” ha például valaki egy hifi szekrényben helyezi el, és a falhoz is bátran oda lehet tenni. A center hangszórókészlete azonos a kisebbik állódobozéval, vagyis a 25 mm-es alumínium csipogó található benne kettő 135 mm-es titánium bevonatú polipropilén membrános mély/középsugárzó között.

 

Quadral Rhodium hangsugárzók várhatóan március végén - április elején érkeznek meg a hazai forgalmazóhoz.

Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu