Hírek, Tesztek

Cambridge Audio Azur 851N hálózati zene lejátszó és D/A konverter

2019.08.26 11:52

A 851N azoknak a zenerajongóknak jelent tökéletes választást, akik nem akarnak kompromisszumot kötni a hangminőség és a rugalmas felhasználás között. Minden népszerű formátumot képes lejátszani 24 bit 192 kHz-ig.

Cambridge Audio  zászlóshajója

2015 január 6. Ezen a napon mutatta be a Cambridge Audio az Azur 851N zászlóshajó hálózati lejátszóját Las Vegasban a CES kiállításon. A korábbi többszörös díjnyertes Azur 851-es szériában is hat új termékkel rukkoltak ki.

 

A 851N azoknak a zenerajongóknak jelent tökéletes választást, akik nem akarnak kompromisszumot kötni a hangminőség és a rugalmas felhasználás között. Minden népszerű formátumot képes lejátszani 24 bit 192 kHz-ig. Az intelligens rendszere minden beérkező formátumot felskáláz 24 bit 384 kHz-re, és csak ezt követően végzi el az analóg dekódolást.

 

A 851N mindenben követi az Azur széria filozófiáját. Ultra merev fém váz, és rugalmas használat. A teljesen új 11 cm-es színes kijelzőn az album képek is megjelennek, emellett az új Cambridge Connect App alkalmazásokat egyenesen neki találták ki. Akár Apple iOS, akár Android operációs rendszert alkalmazó mobil eszközről is vezérelhető.

Kivételes képességei, és a hangminősége tökéletes választássá teszik a digitális korunk Hi-Fi rajongói számára. Mindenféle digitális forrás csatlakoztatható hozzá, és ezeken tökéletes hangminőségre képes.

Vezetékes, vagy vezeték nélküli kapcsolatot is támogat az UPnP funkcióval. Az otthoni hálózat bármely rendszer elemén tárolt zenei anyagokat, vagy a NAS meghajtót is támogatja. Három USB bemenetet kínál a külső merevlemez, vagy pendrive csatlakoztatásához. Két Toslink optikai, és két koaxiális digitális hagyományos bemenete mellett AES/EBU szimmetrikus bemenetet, és aszinkronizált USB Audio bemenetet is található rajta.

Az aszinkronizált USB Audio 24 bit 192 kHz formátumig támogat minden számítógépen, vagy laptopon tárolt zenei fájlt, így alkalmazható, mint magas minőségű külső hangkártya

 

Az Apple Airplay funkciót külön megvásárolható BT100 aptX Bluetooth adapteren keresztül használhatja, így minden Bluetooth funkcióra képes eszköz műsorforrássá válik. A kedvenc alkalmazásán keresztül játszhatja le a streaming anyagokat kényelmesen, kimagasló minőségben.

RCA, és szimmetrikus XLR analóg kimenetek, valamint digitális AES/EBU, Toslink optikai, és koaxiális kimeneteivel bármely rendszer elemhez könnyedén csatlakoztatható. Az RS232 port pedig az okos otthon vezérlés módokat támogatja.

Gyakorlatilag minden népszerű formátum kodeket tartalmaz: WMA, MP3, AAC, HE AAC, AAC+, Ogg Vorbis, és a veszteség mentes 24 bit 192 kHz FLAC, ALAC, WAV, AIFF formátumok mindegyike lejátszható továbbá kezeli a DSD formátumokat. A Spotify Connect, Pandora, Rhapsody, BBC iPlayer Radio, és természetesen az Internet rádió alkalmazások mindegyike elérhető.

A Spotify Connect a Spotify Premium tagok számára minden létező Spotify zene, és lejátszás lista elérhető kiváló hangminőségben. A Spotify App ráadásul képes vezérelni a 851N lejátszót. A Spotify így még soha nem szólt!

Mindegy a fájl típusa, mindegy a forrás, a 851N második generációs Adaptive Time Filtering (ATF2) felskálázás után a hangminőség csodálatos lesz. Az ATF2 rendszer minden bemenetről felskálázza a hanganyagot 24 bit 384 kHz mintavételezésre, így a legapróbb részlet sem, sikkad el, emellett virtuálisan érzéketlen lesz a bemenet a jitter hibákra.

Az iker Analog Devices AD1955 DAC egységek Dual Differential elrendezésben a legjobb analóg konverzióra képesek. Mivel a bal és jobb oldal külön kerül feldolgozásra, a sztereó csillapítás az elérhető legmagasabb szintű.

Az audiofil topológiának elengedhetetlen része a toroid nagyméretű trafó, amely tökéletes tápellátást biztosít az egységek számára. Igazi zászlóshajóhoz méltó felszereltség.

A beépített digitális erősítőket egyedi kódolású 32 bites Blackfin DSP kezeli, és egészen az utolsó pillanatig megtartja annak digitális formátumát, hogy elkerülhető legyen az analóg jel zajszennyezése. Mint látható, a 851N nem csak egy hálózati lejátszó, hanem egy igazi high-end digitális előerősítő is. Ideális partnere lehet az Azur 851W végerősítőnek, vagy bármely magas kategóriás végfoknak

Rendkívül fontos, hogy a 851N nem alkalmaz semmiféle bitcsökkentést a hangerősség szabályzásakor, mivel az csökkentené a lejátszott hang minőségét is. A hangerő szabályzást a Blackfin DSP végzi el, és ez így garantálja a jel integritását.

Nagy teljesítményű processzor, elegáns megjelenés, lélegzetelállító bemutató, teljesen fém készülékház

Az új nagy teljesítményű processzor 24 bit 192 kHz streaming lehetőséget biztosít a WiFi kapcsolaton keresztül, emellett a beállítás módja is nagyon felhasználó barát. Akár a 4,3 inches TFT színes kijelzőt, akár a megújult Cambridge Connect alkalmazást akarja használni vezérléskor az Apple, vagy Android készülékről, minden lehetséges.

A 851-es Azur széria a Cambridge Audio legmagasabb kategóriája, ezért minden készülék tervezésekor kiemelt figyelmet kap az audiofil érzés. Hogy jól érzékelhető legyen a különbség, a tervező csapat kép angol bázisú streaming szolgáltatóval is kapcsolatba lépett, hogy tökéletes készüléket tervezhessen. A vezérlés alkalmazások egyszerű kezelése, és a kimagasló hangminőség nagyrészt ennek a közös munkának köszönhető. Az új vezérlés alkalmazás gyakorlatilag feleslegessé teszi a mechanikus gombokkal történő készülék kezelést, ha mindent a fotelből szeretne vezérelni. A tökéletesen természetes hangzás, és a minden részletre kiterjedő figyelem teszi a 851N készüléket a kategória legjobb választásává.

Az első negyedév végén már nálunk is elérhető lesz a készülék. Ajándékozza meg magát azzal, hogy eljön, és meghallgatja.