Hírek, Tesztek

Csomagold ki és hallgasd - Thorens TD-203

2019.08.26 11:32

A Thorens a vinyil lemezekkel most ismerkedők részére új kínálattal állt elő. A TD 203 egy magas minőségű, de megfizethető megoldást ajánl az “out of the box” koncepcióban. Csomagold ki a lemezjátszót, csatlakoztasd és élvezd a vinyl lemezeket.

Thorens a vinyil lemezekkel most ismerkedők részére új kínálattal állt elő. A TD 203 egy magas minőségű, de megfizethető megoldást ajánl az “out of the box” koncepcióban. Csomagold ki a lemezjátszót, csatlakoztasd és élvezd a vinyl lemezeket.

Egy lemezlátszó tökéletes beállítása nagyon sok tapasztalatot, és rengeteg ídőt igényel. A legendás svájci gyártó vátoztatott ezen, a használatra készen szállított TD 203 típusú belépő szintű lemezjátszójával. A Thorens ésszerű csomagolási rendszerével elérte, hogy a doboz kinyitásától kezdve nem több, mint öt perc múlva már élvezhetjük a zenét a kiváló minőségű vinyl lemezekről.

TD 203 motorja bronz csapágyazású, és gumi lábakra állítva rezgésmentesen csatlakozik az alapzathoz. A meghajtószíj feszessége - ha szükséges - egyszerűen után állítható, a hangszedő cseréje percek alatt elvégezhető, a lemeztányér fordulatszámának finomhangolása pedig egyszerűen egy csavarral állítható.

TD 203 üzembehelyezése igen egyszerű. Csak egy állványra kell helyezni, azután a meghajtószíjat az alap-lemeztányérra kell hurkolni,majd felhelyezni a lemeztányért. Ezek után már csak a tűnyomóerő beállítását kell elvégezni és máris kezdhetünk zenei yűjteményünk felfedezésébe.

Amíg a TD 203 gyári beállításai megfelelnek az “ out the box” feltételeknek, ugyanakkor lehetőséget biztosítanak arra, hogy mindenki saját igényeinek megfelelően finomhangolhassa a rendszerét. Például a hangkarnál lehetőség van a magasság állítására (függőleges nyom-szög) és a hangszedő hanglemez felszínéhez képesti merőlegességének beállítására.

A Thorens a TP 82 típusú hangkart a TD 203-nál alkalmazza először. A TP 82 ebben a kategóriában az első uni-pivot (egyesített tengelyű) tervezésű hangkar. Itt a hangkar csapágya egy keményfém lapkán nyugszik, a csapágyban öt rendkívül kicsi gyólyóval. Ez a megoldás megengedi, hogy hangkar függőleges és vizszintes irányban is - a legkisebb súrlódás mellett - szabadon mozogjon és emellett megfelefően stabil maradjon.

A lemezjátszó/hangkar kombináció THORENS® TPU 257 hangszedővel van előszerelve, mely jól illeszkedik az összes MM (moving magnet) phono bemenethez, például a belépő szintű THORENS® MM 002 phono előerősítő is alkalmazható hozzá.

A csomag tartalmazza a hangszedő- és a tű-beállításához szükséges eszközöket és egy 4 mm vastag plexi porvédő tetőt.

Thorens TD 203 2014. októberétől kapható a szakkereskedésekben, magasfényű vörös és fehér kivitelben.

 

További információ - Stream Audio