Hírek, Tesztek

Dali gyárlátogatás

2019.08.26 08:56

Nemrég történt, hogy meghívást kaptunk a Dali magyarországi importőrén keresztül, a dán székhelyű márka gyárába, egy kis látogatásra.

A 3 naposra tervezett "túra" utazás terén kicsit hosszadalmasra sikeredett, mivel szükség volt egy átszállásra is, így a repterek adómentes shoppjaiban is sikerült némi időt eltölteni! Mivel a meghívás több magyarországi kereskedőt is érintett, így jól telt az idő, hamarosan Dánia földjét koptattuk.

 

Az első nap némi városnézéssel, és a helyi éttermek specialitásainak megismerésével telt. Másnap azonban már belecsöppentünk a kötött programok javába, melyek csöppet sem a megszokott "unalmas" fejtágító stílusban zajlottak. Az előadások alatt a cég filozófiája, gyártási és fejlesztési törekvései is elhangzottak, és az is nyilvánvalóvá vált, hogy a termékek tervezésének fő mozgatórugója minden sorozatban a legtökéletesebb és leginkább univerzális sugárzók létrehozása! A gyárlátogatás során ez aztán szép lassan be is bizonyosodott...

 

Mint megtudtuk, minden sorozat (kivéve a Helicon és az Euphonia) dobozainak gyártása a dán gyárban készül, rengeteg kézi munka segítségével. Minden egyes kiváló házimozi hangfalat, ami a gyártósorról lekerül mérésen esik át, és csak a megfelelt darabokat csomagolják, sőt a hibás darabokat nem is javítják, egyszerűen bezúzzák azokat! A gyárban komplex mérőrendszerek, a bejáratást elősegítő kamrák, és egy olyan speciális konténer is található, amely több szélsőséges környezeti hatás szimulációjával (UV, pár, hőmérséklet, stb.) nagyon rövid idő alatt akár 25 évet képes öregíteni a hangdobozon, így tesztelve annak időtállóságát! A látogatás során megnézhettük a Május 6.-án debütáló Ikon sorozat MKII-es változatának gyártását, valamint magunk is a futószalag elé állva elkészíthettünk egy-egy Ikon 2 MKII-es hangdobozt. Ezek után a Dali bemutatóterme felé vettük az irányt, ahol már vártak ránk a márka sugárzói a Concept sorozattól a legkomolyabb Megaline fantázianevű sugárzójáig, mely valójában a Dali Referencia munkája. Ez a sugárzó többször lett a világ legjobb hangfalai között is a leg....nem véletlenül.

Meghallgatása után mindannyian egyetértettünk abban, hogy bár sok márka sok terméke ment már át kezünkön, sok rendszert hallottunk, de ez mindazok felett áll, sőt össze sem hasonlítható velük, egyszerűen elképesztő hanggal rendelkezik! A sorozat valamennyi tagját meghallgatva az új MKII-es Ikon dobozok is fülügyre kerültek, és azt kell , hogy mondjuk, hogy a már bevált Ikon sorozatra sikerült rátenni egy lapáttal..nem csak a szokásos "ráncfelvarráson" estek át, komoly belső és külső munka gyümölcse érett meg!

Az idő hamar elszaladt, de sok programban vehettünk rész és rengeteg élménnyel, lettünk gazdagabbak, és sok hasznos információ birtokába tértünk haza melyek segítenek egy-egy hangdoboz ajánlása során, így segítve a márka érdeklődőit a lehető legjobb választás érdekében! Zárásként érdemes megnézni a gyárban készült képek kis összefoglalóját: