Hírek, Tesztek

Frissül a Thorens referencia kínálata

2019.08.26 12:37

A TD 903, TD 905 és TD 907 jelű típusokból álló új széria a legendás TD 150-es és 160-as modelleket idézi fel, természetesen korszerű formában.

A svájci gyártó októberben debütáló új 900-as sorozatú referencia lemezjátszói függesztett vázas (szub-sasszis) felépítésükkel a klasszikus lemezjátszókat és egyben a műfaj hőskorát idézik, természetesen némileg újragondolva és modern anyagokból felépítve a jól bevált technológiát.

A TD 903, TD 905 és TD 907 jelű típusokból álló új széria a legendás TD 150-es és 160-as modelleket idézi fel, természetesen korszerű formában. Heinz Rohrer, a Thorens tulajdonosa azt is elárulta, hogy a függesztett vázas típusokat tulajdonképpen a fogyasztói igényekre válaszolva alkották meg, ami annyit jelent, hogy sokan a piacon lévő rengeteg merevvázas lemezjátszó dacára még mindig a klasszikus változathoz ragaszkodnak, amin, mivel maga az analóg lemezjátszó is egy valódi klasszikus, annyira azért nem is kell csodálkozni.

 

A három függesztett vázas felépítésű lemezjátszó egyaránt nagyon precízen megtervezett és megépített konstrukció, körültekintően elhelyezett súlyokkal, merev lábazattal és alumínimu/polietilén kompozit felső és alsó lemezekkel. A vibrációk kialakulásának megakadályozása okán a motort mechanikailag különböző rezgéscsillapító elemek és egy POM hőre lágyuló műanyagból készült idom csatolja el a szerkezettől.

A sorozat belépő modellje, a TD 903-as típus Thorens TP 92-es 9 inches hangkarral és dupla tányérral rendelkezik, közülük a felső üvegből, a lapos profilú szíjjal meghajtott alsó pedig alumíniumból készül Az elegáns fekete színű lemezjátszó tányérjának precíz meghajtásáról új fejlesztésű kontrollerrel ellátott AC motor gondoskodik, külső tápegységgel és elektronikus sebességszabályzással (33 1/3, 45 RPM). A 8,5 kg tömegű készüléket viszkoelasztikus csillapítással látták el.


A következő, valódi fa frontlappal készülő TD 905-ös a felépítését tekintve lényegileg megegyezik a 903-assal, ám jóval komolyabb csillapítással rendelkezik nála, ami minden bizonnyal a hangminőségét is jelentősen javítja.

A fehér színű TD 907 jelű csúcsmodell a gyártó TP 88-as hangkarjával érkezik, a kisebb típusoktól eltérően immár három részből álló tányérral, melyben az alumínium belső illetve külső tányért egy POM hőre lágyuló műanyagból készült lemez csatolja el egymástól. A csapágyazás és a lábak között egy kúpos polipropilén membrán található a tökéletes rezgésmentesítésről pedig a szabályozható légcsillapítás gondoskodik.


Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu