Hírek, Tesztek

HiDiamond D6 interkonnekt és D3 hangfal kábel bemutató

2019.08.26 11:58

Az olaszok mindig is úgy gondolták, hogy a termékeiket esztétikusan, technológiailag pedig magas szinten kell megtervezni. Mióta az ESB és az RCF beszűntették a hangszóró gyártást, nem akadt olyan márkanév, amely ilyen szinten űzte a design, az innováció, és a beruházás sikeres ötvözését. 

HiDiamond 6 jelkábel, és Diamond 3 hangszóró kábel Magicsound bemutató

Írta: Luglio

Az olaszok mindig is úgy gondolták, hogy a termékeiket esztétikusan, technológiailag pedig magas szinten kell megtervezni. Mióta az ESB és az RCF beszűntették a hangszóró gyártást, nem akadt olyan márkanév, amely ilyen szinten űzte a design, az innováció, és a beruházás sikeres ötvözését. Ennek az volt az eredménye, hogy a hangfal kiegészítők piacán teret nyerő profit orientált mikro vállalkozások elárasztották az üzleteket kétes minőségű termékekkel, amelyek nyomába nem léphettek az elektronikák képességeinek…

A HiDiamond több mint 10 éves múltra visszatekintő gyártási technológiáját figyelembe véve végre kimondhatom, hogy felülbírálhatom a bevezető gondolatomat, mert végre van egy cég, amely a gyártási és tervezési folyamatának minden szakaszában egyre kevésbé az ipari mennyiség irányában törekszik, sokkal inkább a kézművesek alaposságával kezeli az újító, és kutató technológiákat!!

A közelmúltban mutatták be a legújabb termék palettájukat a nyilvánosságnak, amely azonnal komoly elismerést kapott az olasz, és a nemzetközi sajtóban egyaránt.

Az új szériák levetkőzték a színekhez kötött elnevezéseiket (éveken át harcoltam, hogy meggyőzzem őket arról, hogy ez egy hibás döntés, és változtassanak végre), és progresszív számokra tértek át. A számok a szériában elfoglalt minőség kategóriát sugallják. Talán még egy betű beszúrása a típusban tovább segíthetné a különböző típusok könnyebb megkülönböztetését, de már ez sem rossz!

Lehetetlen nem észrevenni már az első pillantásra azt, hogy ez egy olasz formatervezés, amely levedlette magáról a színeket, és agresszív karbon szálas külsőt öltött. Az arany színe nem csak a megjelenés, hanem a teljesítmény szempontjából is elengedhetetlen, de ezeken kívül semmi felesleges esztétikai elem nincs. Sokat javult viszont a csomagolás. Meggyőző, ahogy a hangszóró kábelt bársonnyal bélelt újrahasznosított papírból készített dobozban szállítják. Ez sokkal elegánsabb, mint a blister csomagolás! 

A HiDiamond fejlesztésű réz és grafit ötvözet elemi szál anyag csak a legrangosabb gyártók esetében fordul elő. A 4VRC technológia csökkenti a kábel induktivitását, kapacitását, és ellenállását, így fokozza az átvitel linearitását a zenei anyagokon. Az RCA csatlakozások rhodiummal vannak bevonva, amely harmonizál a Carbon külső burkolattal. A rhodium bevonat is a magasabb kategóriában jellemző. A külső megjelenés tehát tisztán látható, de térjünk át a meghallgatásra…

Minden esetben hagyom a kábelt néhány napig járódni, mielőtt értékelem, de az már az első pillanatokban feltűnt, hogy a mélytartomány erőteljesen megnyúlt lefelé, amellett kontrollált lett, hiper komplex pontos átvitellel. A középtartomány felső része édes, és a magasak részletgazdagsága csodálatos. Ez egy extrém rugalmasan felhasználható kábel, amely bármely rendszerben alkalmazható. Dióhéjban, a kábel nagyon keveset módosít a hangzáson, hagyja érvényesülni az elektronikák jellegzetességeit, és ezt nagyon jól teszi! A bemutatás módja kidolgozott, a hangszerek között megfelelő teret hagy, jó arányokkal.

Ezek a darabok nem csak kedvező áruk miatt (nem túlzás róluk azt állítani, hogy mindenki által elérhetők) válnak a kiélezett versenyben vezetővé. Az USA és Kína rengeteg alternatívát kínál, de az bizonyos, hogy a Diamond 6, és 3 kábelek ezekkel felveszik a versenyt.

Ha olyan kábelt keres, amelyre nem kíván egy vagyont költeni, és a hangzást nem akarja a szerencsére bízni, a HiDiamond kábeleket meg kell hallgatnia. Amennyiben olyan agyon reklámozott kábelt keres, amely saját szája ízlését viszi bele a rendszerébe, keressen tovább, ez nem olyan. Ezek a kábelek bárki számára jók, akik nem akarnak feltűnést kelteni (annak ellenére, hogy szerintem gyönyörű a megjelenésük)

Utóirat: Ez a két olasz kábel külföldön is nagyot fog virítani!