Hírek, Tesztek

HiDiamond Diamond 3-as hangfal kábel teszt - Audiocavi

2019.08.26 11:24

Néhány órás bejáratás után elsőként a Telarc Label Overture 1812 szólalt meg. A HiDiamond 3 gyorsan meggyőzött minket arról, hogy a teljes spektrumon nagyon jó bemutatóra képes. A közép tartományon különösen jól teljesített. 

HiDiamond D3 hangszóró kábel Audiocavi bemutató

Árkategória: 550 EUR

Hangszóró kábelek:

A hallgatási teszt egy csoport teszt volt amely során kizárólag az emberi fület alkalmaztuk mint mérőeszköz. Az eredmények azokat a benyomásokat tartalmazzák, amelyeket hosszabb idejű, többszöri meghallgatás alatt szereztünk, azaz egyéni megítéléseken alapulnak.

HiDiamond D3 - A jó olasz hagyomány

A HiDiamond egy olasz gyártó, amely történelmi múltra tekinthet vissza az audio kábelek tervezésében, és gyártásában. A katalógusukban minden típusú kábel megtalálható az interkonnekttől a hangszóró kábeleken át a hálózati kábelig.

A teszt:

A tesztben sorozatgyártott kábelek szerepelnek kb 500 Euro árszinttel, 3 méteres hosszúsággal. Ennek a kábelnek kb. 12 mm a vastagsága, és fekete/ezüst köpenyt kapott. A vastagsága ellenére nagyon jól hajlítható, és szabványos banán csatlakozókkal van szerelve 

A tesz során egy PMC Twenty.24 hangfal párhoz csatlakoztattuk a D3 kábelen keresztül a NAC202/NAP200 erősítőt, és forrásként Audio Analogue Maestro CD lejátszót alkalmaztunk.

Néhány órás bejáratás után elsőként a Telarc Label Overture 1812 szólalt meg. A HiDiamond 3 gyorsan meggyőzött minket arról, hogy a teljes spektrumon nagyon jó bemutatóra képes. A közép tartományon különösen jól teljesített. A dinamika erőteljes, a mikro kontrasztok kellemes benyomást hagytak, de mégsem tűntek röntgenszerűnek, vagy túl részletezőnek. A magas frekvenciákon sem mutatott semmiféle hiányosságot. Az alacsony tartományban a HiDiamond 3 probléma nélkül teljesített, soha nem tűnt gumiszerűnek, vagy ragacsosnak. A woofereket megfelelő sebességgel hajtotta, mikor arra szükség volt. Persze, az is lehet, hogy csak volt annyira jó a mély átvitele, mint a mi négyszer ennyibe kerülő referencia kábelünk. A színpad pontos méretű, jóval túlnyúlik a letisztult álló hangfalak szélein. Az előadók tökéletesen azonosíthatók, a szólista előttünk játszik kilépve a hangfalból – tökéletes effekt tolmácsolás.

A Chris Botti in Boston-ban a trombitás hangja a D3 által közvetítve pontos, és dinamikus. Néha tökéletesen jól hallható a lélegzetvétel, de a hangszer tiszta hangjából sem hiányzik egyetlen kis rezdülés részlet sem, nem vált opálossá, vagy zavarossá soha. A ritmus rendben volt, dinamikus, gyors, és soha nem késik. A zongora billentyűzete középen marad, és az extrém futamok is nagyszerű bemutatót kapnak. Általánosságban kimondható, hogy egyáltalán nem fárasztó hallgatni.

Összefoglaló:

Az árkategória több kábelével összehasonlítva a HiDiamond tényleg nagyon jó példát mutatott arra, hogy nem kell hatalmas pénzösszegeket költeni egy kellemes előadásra képes kábelre. Áthatja a zeneiség, és a kiváló bemutató a teljes tartományban dinamikus, fáradság nélkül hallgatható. Nyugodtam javasoljuk mindenki számára, aki nem ragaszkodik az agyon ajnározott márkanevekhez, és direkt módon kívánja a dolgok lényegét megtapasztalni. Nagyon Jó! A maximális 5 csillagos minősítést adományozzuk neki

 

forrás: audiocavi