Hírek, Tesztek

HiDiamond Diamond 7-es RCA összekötő kábel teszt

2019.08.26 11:55

A sebesség tranziensek kiválók úgy a beütések, mint a lecsengések tekintetében. Személyes bolondériám a belépők értékelése. Jelen esetben tökéletes, finom, és következetes, széles tonális részletekkel mutatja be a művész érzelmeit.

A HiDiamond a rajongóit a díjakkal, és a kitüntetéseivel győzte meg a legnagyobb ipari kiállításokon. Csapatunk most felkerekedett, hogy megismerje a technológiák alkalmazását, a kábelek építés módját, és a válogatott anyagok előnyeit.

A céget vezető Salvatore Filippelli nem újonc az elektronikai iparban, sokkal inkább egy manager, mert korábban igazgatói posztot töltött be a Nextream French csoporthoz tartozó Thomson Electronics olasz csoportnál.

Filippelli jobb keze Julian Pompili, aki nagy tapasztalatokkal rendelkezik a magas szintű telekommunikáció terén.

A bemutatkozások végén előadást hallgatunk meg arról, hogy milyen módon lehet befolyásolni a vezető anyagok kristály szerkezetét, és miféle innovatív anyag választás tette klasszikussá ezt az olasz márkanevet. Az előadás végén többféle katalógust is kaptunk (mivel a HiDiamond audio, és video kábelekkel is jelen van a piacon), és megtudtuk, hogy ők bár megbecsülik a kézimunkát, elsősorban a gépi gyártás fejlesztésére helyezik a nagyobb hangsúlyt.

A HiDiamond a saját gépeivel a következő gyártási műveleteket végzi. A készen kapott réz ötvözetet a megfelelő vékonyságra nyújtva legyártja az elemi szálakat. Az elemi szálakat megfelelő módon spirál vezető érré sodorja, majd ezekből építi fel a különböző kábel típusokat. A cég laboratóriuma minden szükséges mérő berendezéssel fel van szerelve, amelyek az elemi szál vastagságától kezdve az elektronikus jellemzőkig mindent nagyon pontosan képesek lemérni.

 

A HiDiamond 4 fázisú kábelgyártás innovációja nem merül ki az anyag homogenizálásában, jelentős javulást okoz az elektromos paraméterekben, és emellett kialakítja a jel haladási irányát is. A négyszeres hevítés mellett olyan hibrid technikai megoldást is alkalmaznak, amit korábban a Van den Hul mutatott be a kábeleiben.

A D7 nevű tesztalanyunk gyönyörű Carbon csatlakozókat kapott, amelyek belső kialakítása olyan, hogy feszesen illeszkedjen a kábelhez. A csatlakozók Rhodium részeket tartalmaznak.

A műanyag külső rész fekete ezüstszínű. A kábelvégek forrasztásához ezüst tartalmú forraszanyagot használnak.

A fekete Plexiüveg gyűrű egyértelműen jelzi a jel haladási irányát, és viseli a gyártó logoját.

 

A meghallgatás: 

Miután beillesztettem a rendszerembe, és heteken át járattam szinte folyamatos használattal, nagyon nyugodt lett a hangzás. A Blunt hajlamos a részletek extrém hangsúlyozására, de ezzel a kábellel figyelemre méltó egyensúlyt sikerült elérni. A kábel hatására a dinamika tartomány határozottan javult, melegedett, fókuszált lett, a hangzáskép jól körvonalazódott, a mélytartomány nyitottá vált, a magasak artikulációja kiváló lett.

Néhány gitárhang kicsit zárkózottabb. Ez tipikusan a réz kábelek hatása, amelyek esetében a tónus kissé sötétebb. A dinamika fontos paraméter, és ez abból rengeteget mutat, képes a hajszálnyi mikro dinamikus részletek megjelenítésére is.

A sebesség tranziensek kiválók úgy a beütések, mint a lecsengések tekintetében. Személyes bolondériám a belépők értékelése. Jelen esetben tökéletes, finom, és következetes, széles tonális részletekkel mutatja be a művész érzelmeit. Ez a kábel abszolút nyugodtsággal jeleníti meg a részletek gazdagságát, minden apró változását, a hangszer minden színváltozását. A hallgatási élmény garantálja a hangszerek közötti megfelelő távolság érzetet, és a pontos elhelyezést.

Ez a legdinamikusabb, és leg intenzívebb hangzás, és ahogy azt már fent is említettem, olyan elegáns könnyedséggel dolgozik, hogy gondolkodás nélkül javaslom szinte minden rendszerbe, és zenei stílusra.

Mindig tartsa szem előtt, hogy ez egy nagyszerű kábel

Összefoglalás:

A luxus kivitel (a katalógus kábelkínálatát elnézve egy egész európai design tanulmány tárul a szeme elé), a kiváló csatlakozók, a szerelési anyagok figyelmes kiválasztása, és a pontos geometriai kialakítás a HiDiamond kábeleket a HiFi, és a High-End kategóriába sorolja.

A kábel a különleges magas kategóriába helyezem, közvetlenül az Ultimati MKII, D-9, D-8 mögé. Minden típusú zenén nagyszerű a poptól a népzenéig, a bluestól a rockig, a rap-től a hip-hop-ig, a klasszikus zenére, az operára, a kórus művektől az ázsiai zenékig.

A szonikus teljesítménye meglehetősen részlet gazdag, abszolút összhangban van a kissé borostyán hangú réz anyaggal, ám árban messze kedvezőbb a riválisok jóval drágább kábeleinél.

A termék egészséges, erőteljes teljesítménye lehetővé teszi azt, hogy számos audio rendszerben legalább akkora előre lépést jelentsen, mint bármely nemzetközileg elismert más gyártó kábele, ami nagy szó.

 forrás: fedelta - Adrea Della Sala