Hírek, Tesztek

Quadral Qube 10 aktív mély sugárzó bemutató

2019.08.26 10:53

A német Quadral márkanevet néhány évvel ezelőtt kezdték árulni az Egyesült Királyságban. Mára a kínálatuk olyan innovatív hangfalakat tartalmaz, amelyek akár a multicsatornás, akár a sztereó rendszerekben megállják a helyüket.

Írta: Ed Selley

Agilis, és hiteles. A Quadral tetszetős kivitelű 10 inches mélysugárzójának zenei ambíciói vannak.

A német Quadral márkanevet néhány évvel ezelőtt kezdték árulni az Egyesült Királyságban. Mára a kínálatuk olyan innovatív házimozi hangfalakat tartalmaz, amelyek akár a multicsatornás, akár a sztereó rendszerekben megállják a helyüket. Természetesen mélysugárzók is találhatók a palettán. A Qube 10 egyike ezeknek.

Ahogy arra a neve is utal a Qube 10 egy darab downfire 10 inches drivert tartalmaz., amelyet egy hátsó port egészít ki. A lapos kicsatoló nyílás alkalmazása mögött az a gondolat lapul, hogy használatával elkerülhető a kör alakú hangoló csövek jellegzetes csőhang jelensége, de a felhazsnálásuk megegyező.

A beépített erősítő 200 wattos D osztályú, és semmi nem utal a Quadral műszaki ajánlásaiban az alulméretezésre. Úgy tűnik, hogy a viszonylag nagy méretű dobozba szerelt hangszóróból így lehet a legtöbbet kihozni. A kezelő elemei megfelelők. Vonalszintű, és nagy jelszintű bemeneteket kínál, emellett keresztezési frekvencia, és fázis beállítás lehetőség is van rajta. A hálózati feszültség választó kapcsoló azt sugallja, hogy akár világutazók is választhatják. Mint minden más termék amit a Quadraltól láttam, ez is extrém gondossággal, és minőségében tökéletesen megépített darab. A hibátlan fényezés mély csillogása, és a front panel szálcsiszolt acél lapja, kifogástalan kivitelű. Nyugodtan nevezhető vonzónak.

Stabil fiú

A Qube 10 egy kicsit becsapós, mert soha nem érzi olyan erőteljesnek, mint amilyen valójában. Nagyon sok függ attól, hogy a kezelő elemeket hogyan állítjuk be. A doboz teljesen semleges, akár milyen keményen hajtom, csak a hangszórót lehet hallani. A The Impossible hallgatásakor a Qube 10 nem verte meg minden vetélytársát abszolút mélység érzetben, de a bemutatás módja részletező, és gyors. Igen, meggyőző volt a kiegészítés módja, ám úgy érzem, hogy kicsit vonakodik odatenni magát, amikor szükség lenne rá. Nehéz illetlen megnyilvánulásokra provokálni. A cunami igazi vadságának bemutatása ezért nem sikerült tökéletesen. A részletgazdagság jól hallható, a Quadral képes különbséget tenni az apró tónus, és hangmagasság változások között. Az Elementary TV sorozat hallgatásakor ugyanezt a kifinomultságot mutatta. A hanganyagot pontosan a fenti filmnél leírt kontrollált, és tiszta bemutatás móddal szólaltatta meg.

Ez a gyorsaság és nyugalom viszont azt jelenti, hogy a Quadral szereti a zenét, és nem igényel semmiféle jelentős módosítást a beállításokban. A hangszóró sebessége a mélyeket a megfelelő pillanatban szólaltatja meg, és a komplex hangok finom részleteit is jól kezeli. Ismét úgy éreztem, hogy a Quadral nem akarta megmutatni az igazi erejét, ám ez bevállalható kompromisszum lehet bármely vásárló számára, aki ebben a piaci szegmensben keres egy jó mélysugárzót. A Qube 10 nagy előre lépés lehet bármely más elődmodellhez képest, amit korábban Quadral kínált. Ezt a kedvező piaci fogadtatása is jelzi. Gyönyörűen megépített darab, nagyon jól mutat a legtöbb szobában. A bemutatás módja kifinomult, ezért ha egy mindenevő készüléket keres a rendszerébe, ami a filmektől a zenehallgatásig bármire megfelel, nagyon jó választást jelenthet. Csak az abszolút izgalom csekély hiánya az, ami egy kicsit ellene szólhat.

HCC értékelés

Quadral Qube 10

Ára: kb. 525 Font

 Előnyök: kontrollált, részletező, civilizált bemutatás mód, kiváló minőségű kivitel, elegáns megjelenés, megfizethető

 Hátrányok: Az alsó tartományban egy kicsit hiányzik belőle egyfajta izgalom, viszonylag nagyméretű doboz

 

Teljesítmény: 4/5

Kivitel: 4,5/5

Tartalom: 4/5

Összességében: 4/5

Forrás: HomecinemaChoice.com