Hírek, Tesztek

Quadral Signo Avantgarde 70 Audiophile 5.1 hangsugárzó teszt

2019.08.26 10:46

A hannoveri székhelyű Quadral márka hangfalgyártó cége nemrég bemutatta az új Signo Avantgarde sorozatát. A felső kategóriás sorozat sztereó, vagy több csatornás konfigurációban is egyformán jól alkalmazható. Az AV Magazin munkatársai górcső alá vették ezeket a csinos dobozokat.

Quadral Signo Avantgarde 70 5.1 - A csapatjátékosok

A hannoveri székhelyű Quadral márka hangfalgyártó cége nemrég bemutatta az új Signo Avantgarde sorozatát. A felső kategóriás sorozat sztereó, vagy több csatornás konfigurációban is egyformán jól alkalmazható. Az AV Magazin munkatársai górcső alá vették ezeket a csinos dobozokat.

 

A Quadral által gyártott termékek egyik előnye, hogy minden alkalmazáshoz, és minden pénztárcához képesek igazodni. Ebben a cikkben a Signo Avantgarde  új sorozatot mutatjuk be, amely egyesíti magában a felső kategóriás hanghoz szükséges technológiákat a nagyszerű vizuális megjelenéssel. A szett állványos dobozokat, és egy centert tartalmaz a két álló front mellett. A Quadral a házimozi alkalmazásokhoz a Qube szériás mélysugárzót javasolja. Ezek három méretben rendelhetők 22-26-32 cm-es woofer átmérővel. A szett összeállítása ebben a tesztben a két álló Signo Avantgarde 70 front, két Signo Avantgarde 20 kompakt háttér, egy Signo Avantgarde 10 Base center, és egy Quebe 10 Aktiv mélysugárzó lesz.

 

A hat hangfalból álló szett ára összesen mintegy 2.750 Euro. A teszt során a külső és belső technikai megoldásokat, és a termékek megszólalását, hangjukat mutatjuk be.

Formaterv és szaktudás:

A Signo Avantgarde elegáns megjelenésű házimozi hangfalai első pillantásra jó benyomást keltenek. A hajlított oldalpanelek sejtetik, hogy nagyon magas szintű gépesítést és szaktudást igényel a bonyolult forma gyártása. A fényezés hibátlan kivitele csodálatos ragyogást, és mélységet kölcsönöz a hangfalnak. A felületek extrém simák, és a lakk kivitel prémium hatást kölcsönöz a dobozoknak.  Az élek és az illesztések pontosak.

 

A hangfal felső kategóriás vizuális megjelenése a teszt egyik élménye volt. A teszt erejéig lakk fekete hangfalakat kaptunk, azonban a szett lakk fehérben is rendelhető. Mindkét szín verzió fekete front rácsokkal szerelt. A dobozokat finom kidolgozás mellett prémium anyagokból készítették. Mivel mágneses rögzítés módot alkalmaztak a takaró rácson, így nincs a front panelen semmiféle rögzítő elem, ami elcsúfíthatná a Signo Avantgarde szett megjelenését. A magas, a közép, és a mély hangszórók ezüst szürke kosárszéle látványosan emelkedik ki a front panel fekete háttéréből. A széria domináns vizuális megjelenése a magas sugárzó V alakú védő szerelvénye, amely az érzékeny sugárzó felületet óvja a mechanikus behatásoktól.

 
 

Konfiguráció

+ Erőteljes mélysugárzó

+ Kompozit membrán anyag

+ Radiális magas

 

 A technológia:

A Signo Avantgarde Base center egyaránt elhelyezhető TV, vagy a kivetítő alatt, illetve felett. A tervező két mélyközép sugárzót alkalmazott, így optimális a hang előadás módja. Ugyanezt a 135 mm-es méretet alkalmazták a Signo Avantgarde 20 állványos háttereiben is. A Quadral a mélyközép sugárzók membrán anyagai terén titán polipropilén kompozitot választott, mert ez képes minimálisra csökkenteni a nem kívánatos rezonanciákat a sugárzó felületen. A keverék tökéletes kombinációja a csekély tömegnek, a stabilitásnak, és a jó dampingnak.

 

A két Signo Avantgarde 70-est a front pozíciókba helyeztük. 2,5-utas teljes tartományú hangfalak. Két darab 17 cm-es mélyközepet tartalmaznak, amelyek a fent bemutatott titánium/polipropilén kompozit membránnal készülnek. A mélysugárzók 300 Hz-ig biztosítják az alsó regiszterek megszólalását. A megnövelt dupla felület jól jön a speciális effektek lesugárzásánál. A mélyközép sugárzó 300 Hz felett, és 2600 Hz alatt üzemel. A reflex rendszerű hangdoboz kialakítás optimalizálja a mélyhang tartomány átvitelét.

 

A mélyhangok a hátlapon található precízen méretezett reflexcsövön lépnek ki. A mélyhang tartomány átvitelét az alacsonyra hangolt kicsatoló cső méretezéssel terjesztették ki. A magas hangok lesugárzásáról egy 28mm-es hangszóró gondoskodik. A magas sugárzó felület radiál formatervet kapott. Két ezüst színű védő rács óvja a sugárzót a mechanikus behatásoktól. Ezek a védő elemek rögzítve vannak a műanyag front panelre, nem távolíthatók el onnan.

 

A mélysugárzó a felelős a házimozi üzem LFE csatorna jeleinek lesugárzásáért. Ahogy arra a kimondott név is utal a ,mélysugárzó formája egy kockára hajaz. 10 inches drivert alkalmaz az egység bass reflex lefelé sugárzó elrendezésben. A Qube 10 vastag szögletes lábakon áll, amely biztosítja a megfelelő távolságot a padlótól. A hátlapon található egy 280 Watt teljesítményű digitális erősítő, annak minden fontos kezelő elemével. A hangerősségen kívül állítható a frekvencia, és a fázis is egy kapcsoló segítségével. Két pár kábel csatlakozás található a sztereó erősítő nagy jelszintű csatlakoztatásához. Automatikus készenlét módot is tartalmaz a konfiguráció.

 

A hangminőség:

Az 5.1 rendszer ezzel a hozzá illő aktív méllyel kimagasló képességeket mutatott a Doom című tudományos-fantasztikus horror film bemutatásakor. A mélysugárzó az ultramély effekteket lágyan, és tökéletesen mutatta be a lehallgató stúdióban. A körülölelő hangzás térleképzése fenséges volt a DVD kivételesen jó DTS multicsatornás kódolásának, és a magas sugárzók pontosságának köszönhetően. A háttér hangok reprodukciója minden más hangfaltól különbözve nagyon autentikusan szólaltak meg a Quadral szettből.

El voltunk ragadtatva a Signo Avantgarde hangfalak zenei reprodukciójától is, hiszen tonális kiegyenlítettsége is kiváló volt. A Gladiátor film zenéjén nagyon jól érzékelhetők a hangszerek közötti finom különbségek. A hangfalak tonalitása tipikus Quadral hang, amely előzékenyen lekerekített, és harmonikus. Nem részesíti előnyben egyik tartományt sem, ezért ez a szett kivétel nélkül minden környezetben javasolható a modern bútoroktól a sok zajt termelő általános felületekig.

 
 

Konfiguráció

+ Meleg hangzás

+ Jó részletező képesség

+ Fenséges körülölelő hangzás

 

 Jellemzők:

5.1 konfigurációs házimozi szett, fekete, vagy fehér magasfényű kivitelben. 280 Watt digitális erősítő, 260 mm mélysugárzóval. 170 mm-es mélyközepek, 135 mm-es közepek, és 28 mm-es radial magas.

Összefoglaló vélemény:
A Signo Avantgarde széria új hangfalai nagyon jó benyomást tettek ránk az AV Magazin tesztje alatt. A moder megjelenés, a felső kategóriás technológiák, és az erőteljes hangzás melegen javasolható akár az igényesebb hangzást kedvelő zenebarátoknak, akár a házimozi szerelmeseinek. Kimagasló ár/érték arányt képvisel, a tulajdonos valódi tonális, és materiális értéket kap a pénzéért. Jó eséllyel azonnal kelleni fog Önnek, ha meglátja, és meghallgatja.

 Tesztelő: Philipp Schäfer

 Fotók: Jürgen Immes

 

 

Értékelés:

Hang: kiváló

Konfiguráció: kiváló

Kidolgozás: kiváló

Besorolás: felső kategória

Ár/érték arány: kiváló

AV magazin.de értékelés: kiváló

forrás: www.av-magazine.de