Hírek, Tesztek

Sonitus Acoustics - akusztikai panelek

2019.08.26 13:24

A horvát nemzetiségű Sonitus Acoustics egy közel 10 éves akusztikai kiegészítőket gyártó vállalkozás, melynek kínálata jól átgondolt termékeket tartalmaz.   

A horvát nemzetiségű Sonitus Acoustics egy közel 10 éves akusztikai kiegészítőket gyártó vállalkozás, melynek kínálata jól átgondolt termékeket tartalmaz. A zenészként is ténykedő tulajdonos és fejlesztő, Manuel Markovics először csak hobbiból készített különböző elemeket, de később rádöbbent arra, hogy a piacon kapható akusztikai eszközök vagy túl drágák, vagy a hatásfokuk alacsony, így sok-sok kísérletezés után, egyedi anyagokat kipróbálva úgy döntött, hogy saját maga készít jó minőségű termékeket, melyek a lakás berendezési tárgyaihoz is idomulnak és könnyen elhelyezhetők. Innen már csak egy ugrás választotta el a vállalkozás beindítását.

A hifi – házimozi készülékek megvásárlása, beüzemelése során gyakran szembesül a felhasználó azzal a problémával, hogy a termékek java az adott környezet akusztikai problémái miatt nem képesek kiteljesedni.  Gyakoriak az erős szobarezonanciák, mélyhang feldúsulások, a kemény visszaverő felületekről érkező csörgő visszhangok. A sztereó rendszerek megszólalásai is térben, tér mélységben szegényesek, a színpad felépítése, pontszerűsége is elmarad a várttól. A dedikált házimozi szobák pedig elképzelhetetlenek az üres szoba „akusztikai kezelése” nélkül!

Ezekre a problémákra próbál megoldást nyújtani a Sonitus Acoustics márka akusztikai paneleinek többsége. Az elnyelő és diffúzor elemek mellett úgynevezett basszus csapdák és további kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre, melyekkel nagyban javítható a nappalik, moziszobák teremakusztikája. A standard színek mellett lehetőség van egyedi színösszeállítások rendelésére is, így igazán rugalmas és egyedi összeállításokban is gondolkodhat a vásárló. Az adott igények tekintetében érdemes a forgalmazó cég szakembereit megkeresni, hiszen egy adott helység problémáit orvosolni csak több különböző termék összeválogatásával lehetséges, melyhez elengedhetetlen az akusztika kellő ismerete! 

A termékek már megérkeztek a cég Szatmár utcai bemutató termébe így aki javítani szeretne a rendszere megszólalásán az érdeklődjön a Stream Audio Kft. elérhetőségein, és kérjen egy időpontot egy ingyenes tanácsadásra.

 

Forgalmazó: Stream Audio Kft.