Hírek, Tesztek

Thiel Audio High-End hangsugárzók a Stream Audio kft. forgalmazásában...

2019.08.26 10:41

Stream Audio kínálata ismét - pár hónapon belül már a harmadik - nagy névvel, világmárkával gyarapodott. Az Audia és a quadral után a THIEL került fel a palettára és a tőlük elindított első high-end hangfal szállítmány, napokon belül megérkezik a zuglói bemutatóterembe.

A Stream Audio kínálata ismét - pár hónapon belül már a harmadik - nagy névvel, világmárkával gyarapodott. Az Audia és a quadral után a THIEL került fel a palettára és a tőlük elindított első high-end hangfal szállítmány, napokon belül megérkezik a zuglói bemutatóterembe.

Az USA Kentucky államában, bő 30 évvel ezelőtt alapította Jim Thiel a saját magáról elnevezett, a THIEL Audio Products Company vállalatot. Természetesen sztereó hangfalpárok tervezésével és készítésével indítottak, ezek emblematikus képviselője volt a Model 03. Jim Thiel és mérnökei mindenkori legfőbb célkitűzése, tervezési filozófiája az elérhető legtermészetesebb hangzás létrehozása.

 

A Thiel Audio főhadiszállása Kentuckyban, az Egyesült Államok területén található. A magántulajdonban álló manufakturális jellegű cég tulajdonosa Jim Thiel, aki immáron több mint 30 éve fejleszt és épít high-end álló hangfalakat. A cégen belül több mérnök segíti a folyamatos kutatási és tervezési fázisokat, és a gyártás is saját kézben, kézi összeszereléssel jön létre. Ez garantálja, hogy a Thiel Audio vásárlói a lehető legjobb termékeket kapják a pénzükért.

 

A különleges és innovatív formaterveket szintén a tulajdonos elképzelései alapján készítik mérnökei, így garantálva a kimagasló hangminőséget. A Thiel tervezési filozófiája és vállalati meggyőződése, hogy a zene olyan érzelmeket közvetít, amelyeket csak úgy lehet megjeleníteni, ha az tökéletes reprodukción keresztül történik.

 

A múlt nagy sikerei közül, többek között 1978 hozott nagy áttörést, amikor is debütált a Model 03-as hangsugárzó, mely úttörő volt a koherens, pontos fázis és idő leképzésben. Mára ez a platform a későbbi Thiel hangsugárzók alapja lett.

 

Az elmúlt 30 évben a Thiel Audio igazi unikum lett a high-end piacon. Egyedülállóan megdöbbentő módon, több mint 55 igen komoly elismerést, és a nemzetközi szaksajtó abszolút díjait zsebelte be. Ezek közé tartozik 22 innovációs és dizájn díj, és több mint 11 „év terméke” díj is.

 

Többek között a gyártó zászlóshajóját, a CS3.7-et a Stereophile lap a világ egyik legjobb audiophile termékének nevezte.


A Thiel Audio termékek a világon szinte mindenhol, több mint 30 országban elérhetőek. A Stream Audio Kft. jóvoltából immáron Magyarországon is megvásárolhatóak.