Hírek, Tesztek

Újra itt a Vincent Audio

2019.08.26 12:04

Néhány évvel ezelőtt a Vincent Audio készülékeit szép sikerrel forgalmazták hazánkban, aztán az ízléses és sok illetve jó anyag/ár arányú termékek bizonyára sokak bánatára, egyszer csak eltűntek az itthoni kínálatból. 

Néhány évvel ezelőtt a Vincent Audio készülékeit szép sikerrel forgalmazták hazánkban, aztán az ízléses és sok illetve jó anyag/ár arányú termékek bizonyára sokak bánatára, egyszer csak eltűntek az itthoni kínálatból. Most azonban a Stream Audio jóvoltából újra itt vannak, úgyhogy a régi rajongók és az új érdeklődők ismét meghallgatják és megvásárolhatják őket.

Vincent Audio márka Németország egyik vezető kereskedelmi importőr és márka képviseleti cégének tulajdona, aki többek között a Dual lemezjátszók és a Dynavox termékek márka képviselete, valamint a high-end kategóriájú Vienna Acoustic hangsugárzó márka disztribútora is egyben. Az elegáns és általában jókora méretű és tömegű Vincent Audio termékek elsősorban az audiofil és a high-end kategóriában foglalnak helyet. A választékban különféle forrás eszközök, CD lejátszók, elő és végerősítők, integrált erősítők és egyéb kiegészítők találhatók. A készülékekre jellemző a kimagaslóan precíz összeszerelési minőség, a végletekig túlméretezett technológiai kialakítás, és a világon szinte mindenhol elismert hangzás. A készülékek gyártásánál előszeretettel használnak elektroncsöveket, így a erősítők elő fokozatai a csövekre jellemző meleg barátságos hangkarakterrel rendelkeznek, míg a végerősítő részegységek az erősen túlméretezett tápegységeknek és kimenő tranzisztoroknak köszönhetően szinte kimeríthetetlen energiával bírnak.

 

A tiszta audiophile hangzáshoz, mint említettük látványosan nagy tömeg is párosul, ami bizonyos szempontból pontosan az ellentétét jelenti a mai, egyre könnyebb és kisebb készülékeket produkáló trendeknek. Ezzel szemben a Vincent elektronikákból nem sajnálják az anyagot, így azok impozáns mennyisége látványos méreteket és tömeget eredményez, ami sok hifista számára a készülékek értékének egyik fontos fokmérője. A kedvezően árazott és nagyon jó ár/érték aránnyal bíró Vincent termékek világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, és mostantól fogva már nálunk is újra gyarapíthatják rajongóik táborát.