Hírek, Tesztek

Végfokszörny az Audia-tól

2019.08.26 10:56

Aki abszolút high-end sztereót keres, annak érdemes elő- és végerősítőben gondolkoznia, sőt, utóbbit a jobb hangért ketté is választhatja, két monoblokk formájában.

Aki abszolút high-end sztereót keres, annak érdemes elő- és végerősítőben gondolkoznia, sőt, utóbbit a jobb hangért ketté is választhatja, két monoblokk formájában. Az Audia Flight erre az esetre is gondolt, kifejezetten a csúcsot célozza meg vadonatúj mono erősítőjével, a Strumento n° 8 modellel.

A korábban Strumento n° 4 néven ismert végerősítő társaként érkezik az n° 8-as típus, mely a gyártó leírása szerint sebességben, teljesítményben és irányítottságban sem talál vetélytársakat. A készülék belsejében magas minőségű, szigorúan válogatott alkatrészek találhatóak. És néhány száraz adat: a tápáramkörben 217000 µF-os kondenzátorok találhatóak, az egyedileg nyomtatott réz áramkör duplán árnyékolt, kifejezetten audio felhasználásra tervezett 3000 VA-es transzformátort tartalmaz, csillapítási faktora >1000 (8 ohmon). Az Audia Flight n° 8 kimenő teljesítménye 500 W (8 ohmon), 1000 W (4 ohmon), 2000 W (2 ohmon), a készülék össztömege 95 kg. Frekvenciaátvitele 3 Hz és 1 MHz között (+/- 3 dB) lineáris. A készülékházon belül a komplett rendszer külön felfüggesztést kapott, hogy az erősítő áramkört ne érjék mechanikus rezgések.

 

Strumento n° 8 végfokról és annak áráról érdeklődni az itthoni forgalmazó bemutatótermében lehet.

Az Audia honlapja: www.audia.hu

forrás: www.av-online.hu