Hírek, Tesztek

Vincent Audio SP-20 limitált végerősítő

2019.08.26 13:21

20 éves lett a Vincent Audio, mely e jeles alkalom méltó megünneplésére és emlékezetessé tételére SP-20 néven egy jubileumi kiadású, minden szempontból impozáns tulajdonságokkal bíró limitált szériás végerősítőt készített.

 

20 éves lett a Vincent Audio, mely e jeles alkalom méltó megünneplésére és emlékezetessé tételére SP-20 néven egy jubileumi kiadású, minden szempontból impozáns tulajdonságokkal bíró limitált szériás végerősítőt készített.

A két csatornás végerősítő a gyártó egyik legsikeresebb modelljének számító SP-331-es hibrid felépítésű végfok alapjaira építkezik, de némiképp természetesen eltér attól. Az újra gondolt belső áramköri kialakítás optimalizálta a prémium házimozi erősítőben rejlő lehetőségeket és így a lehető legjobbat hozta ki a végerősítőből.

A hibrid felépítésű SP-20 végerősítőben kettő 6N16-os cső fogadja a bemenetre érkező jeleket, melyeket push-pull üzemben erősítenek és továbbítanak a következő elektroncső felé. A következő fokozatban egy 6N10-es elektroncső végzi a végerősítő tranzisztorok számára szükséges jelszínt előállítását. A végfokozatban oldalanként 12 db TOSHIBA gyártmányú FET tranzisztor dolgozik, melyek rendkívül gyorsak, és nagy áramú, nagy tartalékokkal rendelkező kimeneti kapcsolást alkotnak. A tápegységben egy hatalmas, túlméretezett toroid transzformátor található, mely kiegészítve a nagy tároló kapacitású puffer kondenzátorokkal szinte kimeríthetetlen és megingathatatlan tartalékokkal biztosítja a stabil és jókora kimenő teljesítményt.

 

A hangkarakter a Vincent Audio készülékekre szokásosan jellemző meleg és barátságos tónusú, mélyben erőteljes, közép és magas tartományában lágy, részlet gazdag tonalitású. 
A limitált darabszámú készülék előlapján egyedi és ízléses design elemként szimmetrikusan elhelyezett kör alakú kivezérlés mérő található, melynek háttér világítását a felhasználó saját ízlése szerint választhatja ki négyféle színből (piros, kék, zöld és fehér). A vonal jelszintű bemeneten felül masszív, banán dugózható A-B hangsugárzó csatlakozó is található az erősítő hátulján. A gyönyörű alumínium hűtőbordáktól és a robosztus masszív háztól a készülék igazi audio szörnyeteg benyomását kelti, melyet a közel 30 kg-os súlya is alátámaszt.

A jubileumi SP-20 erősítő már meghallgatható a forgalmazó Stream Audio Kft. bemutatótermében, és a limitált darabszám erejéig rendelhető / megvásárolható.

Műszaki adatok
Frekvencia átvitel: 20 Hz – 20 kHz /±0.5dB
Kimenő teljesítmény: 2×250 W 4 Ohm, 2×150 W 8 Ohm
Teljes harmonikus torzítás: <0.1% (1kHz, 1 Watt)
Bemenő érzékenység: 1.35V
Jel-Zaj viszony: >91dB
Bemenő impedancia: 47 kOhm
Bemenet: 2×RCA (stereo)
Kimenet: 4×2 hangsugárzó terminál (A-B választás opcióval)
Szín: fekete / prémium ezüst
Nettó súly: 27,5 kg
Méretek (SzéxMaxMé): 430×195×435 mm
Elektroncsövek: 2×6N16, 1×6N10

Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu