Copland

A Copland az erősítéstechnika dán aduásza. Az 1980-as évek közepén Olé Möller által alapított válalat két fő termékcsaládja az elektroncsöves és a félvezetős (Power MOS-FET) alapú erősítők. Már az első termékek felépítésük és hangminőségük miatt elismerést nyertek a magas minőséget elváró audio-világban. A Copland integrált erősítői azok számára készülnek, akik előnyben részesítik az egyszerű, rövid jelutakon történő erősítést, de továbbra is a különcök teljesítményére, maximalizmusra vágynak.
Fontos innovációjuk egy kiészülék-indítási eljárás kikísérletezése és szabadalmaztatása, amely jelentősen meghosszabbítja az elektroncsövek élettartamát. Ehhez egy egyedi tápegység is dukál, amelyeket úgy terveztek, hogy állandó teljesítménnyel működjön, kizárva a teljesítményfokozatok terhelés ingadozásait.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Egy Copland erősítő birtoklása rangot jelent a hifi-hobby kedvelőinek körében. Mivel a cég csak kis sorozatú elektronikákat gyárt termékeinek gyártási ciklusa meglehetősen hosszú, az új bevezetések ritkák. A válalat kerüli a feltűnő reklámhadjáratokat és a nagy feltűnést. Beszéljenek inkább a készülékek! A hírnevet megalapozta a kifejezetten minőségi anyagok használata és a kivitel technikai eleganciája. Természetesen, mint minden valamit is magára adó High-End erősítő tervező és gyártó cég a Copland is házon belüli tervezésű kimenető transzformátorokat készít, amelyek optimális teljesítmény sávszélesség átvitelésre vannak finomhangolva. A transzformátorok magmérete megakadályozza a magtelítődést, és minimális fáziseltolással jóval 20 Hz alatti dinamikus teljesítményt képesek átvinni a hangszórókra. A Több esetben egyetlen alumíniumötvözet tömbből megmunkált alváz és a szintén aluminíum ötvözetből készült készülékházak minden márneses hatás és rezonancia ellen védik az elektronikát.
A Coplan Audio világban evidencia az „A”-osztályú erősítéstechnika, még a fejhallgató-erősítő is ilyen áramköri megoldással konstruált. De(!) készítenek kiváló hangminőségű, J-FET félvezető-alapú Phono-előerősítőt is aktív RIAA kiegyenlítéssel, amely több mint száz diszkrét, egymáshoz válogatott alkatelemet tartalmaz. A végfokozatokban gyakran használják a legendás elektroncsöveknek, mint a KT88, legújabb változatait, demonstrálva a csövek örökké tartó és verhetetlen hangminőségét. A legnagyobb teljesítményű végerősítő egy erőmű, amely a KT150 teljesítménycsöveken alapul. A Coplan erősítők képesek a legtöbb hangsugárzó hangteljesítményét komoly szintre vinni. A hatalmas teljesítménycsövek nagyon tetszetős megjelenésűek, ezért a rácsok között láthatóvá tették, így az elektronikai maximalizmus mellett a lenyűgöző technikai dizájn is érvényesül, passzol az erősítő hangzási tulajdonságaihoz.
A Copland a hangreprodukciós művészeti ág tudományos megközelítését tartja fontosnak, hiszen a hangzás elveinek legszigorúbb és leglogikusabb megközelítése teszi lehetővé a zene legtisztább és legmélyebb élményét. A márka, tervezési filozófiájával és kiváló minőségű kínálatával, száműzte a csöves erősítőkkel kapcsolatos mítoszokat. Lépést tartanak az audio-termékek prémium szegmensében, miközben folyamatosan új innovációkkal készülnek a piac meghódtására. A Copland a klasszikus, felesleges részletektől mentes kivitelt ötvözi a vákuumcsövek legújabb fejlesztéseinek alkalmazásával, hogy lenyűgöző erősítőket hozzon létre, amelyek egyformán otthonosak minden zenei műfajban. Nem csoda tehát, hogy a Copland erősítők világszerte nagy elismerést kapnak.